ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/06/2019 10:44 EEST | Updated 03/06/2019 16:24 EEST

Βαρουφάκης για τα περί συνεργασίας με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ: «Η διαστρέβλωση χτύπησε κόκκινο»

«Θα συνεργαστούμε με ο,τιδήποτε κάνει καλό στην πλειοψηφία των Ελλήνων»

ASSOCIATED PRESS

Σε διευκρινίστική δήλωση με την οποία ουσιαστικά διαψεύδει δημοσιεύματα που το θέλουν το ΜέΡΑ25 να είναι ανοιχτό σε συνεργασία με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Γιάννης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση» από «επαγγελματίες του αθλήματος».

«Μετά την Συνέντευξη Τύπου με την οποία απευθύναμε Κάλεσμα Συμπόρευσης σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, το Διαδίκτυο βούιξε με φήμες για σύμπραξη με μικρότερα κόμματα – προαναγγέλοντας ένα είδος “συμφωνίας κορυφής” που είχαμε αποκλείσει στην ίδια Συνέντευξη Τύπου! Εστω ότι επρόκειτο για παρανόηση, σκεφτήκαμε, απαντώντας με χιούμορ. Σήμερα είχαμε νέο κρούσμα. Ερωτήθηκα με ποιους θα συνεργαστούμε στην Βουλή στο πλαίσιο του νομοθετικού έργου. Απάντησα: “Θα συνεργαστούμε με ο,τιδήποτε κάνει καλό στην πλειοψηφία των ελλήνων και θα αντιπολιτευτούμε σκληρά ό,τι τους πλήττει, ό,τι στέλνει τα παιδιά μας στο εξωτερικό.” Σε χρόνο ρεκόρ η διαστρέβλωση χτύπησε κόκκινο καθώς πάμπολλες ιστοσελίδες έσπευσαν να “μεταφράσουν” τα λόγια μου με πηχαίους τίτλους τύπου: “Ακόμα και την ΝΔ, ή και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξει ο Βαρουφάκης!”. Δυστυχώς όμως για τους επαγγελματίες του αθλήματος της διαστρέβλωσης, η θέση του ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρη και δε χωρά διαστρεβλώσεις:» τονίζει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Οπως εξηγεί, «θα υπερψηφίζουμε νομοσχέδια που συνάδουν με το προεκλογικό πρόγραμμά μας, όποιο κόμμα και να τα φέρει στην Βουλή. Παράλληλα, θα στερούμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κάθε κυβέρνηση που υπηρετεί το 4ο Μνημόνιο, το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στους δανειστές, τα πλεονάσματα που ερημοποιούν την χώρα πλουτίζοντας τους κερδοσκόπους, την πώληση κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε επιτήδεια αρπακτικά, τον εργασιακό μεσαίωνα, την ξενοφοβία, τις εξορύξεις αγκαλιά με τον κ. Νετανιάχου κλπ κλπ. Οπως έχουμε αποδείξει, το ΜέΡΑ25 δεν ισοπεδώνει. Η μεγάλη απειλή για την χώρα είναι μια ρεβανσιστική Νέα Δημοκρατία υπό ηγεσία που εξυπηρετεί ταυτόχρονα τα χειρότερα αρπακτικά funds και τους χειρότερους εθνικιστικούς-ξενοφοβικούς κύκλους. Ομως, λέμε: Εχοντας δώσει γην και ύδωρ στους δανειστές, έχοντας συνασπιστεί με Νετανιάχου, Τίμερμανς και Μοσκοβισί, έχοντας δαιμονοποιήσει την ρήξη αγκαλιά με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ στερείται της παραμικρής αξιοπιστίας. Τί θα πουν οι βουλευτές του στην επόμενη Βουλή κόντρα στους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη; Φέρτε τον ΟΣΕ πίσω; Δώστε το ΕΚΑΣ στους φτωχούς συνταξιούχους;».

«Εμείς, το ξαναλέμε» προσθέτει ο Γιάννης Βαρουφάκης με νόημα, «δεν ισοπεδώνουμε: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά καλά, κυρίως την επέκταση της νοσοκομειακής ασφάλισης σε όλους, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε μικροεμπόρους, το Σύμφωνο Διαβίωσης κλπ. Όμως, έχοντας συνθηκολογήσει με την τρόικαμε τις πλάτες της ΝΔ, μονιμοποιώντας, ως το 2060, την Χρεοδουλοπαροικία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντισταθεί στην ΝΔ που ο κ. Τσίπρας ανέστησε την 6η Ιουλίου του 2015. Μόνο το ΜέΡΑ25 έχει και την συνέπεια και το πρόγραμμα για να προβάλει αντίσταση στην ολική επαναφορά της στυγνότερης ολιγαρχίας/ξενοφοβίας».

Ο Γ.Βαρουφάκης καταλήγει στη δήλωσή του με μια «υπόσχεση» όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει: «Οσο περισσότερο οι προπαγανδιστές του Μνημονιακού Τόξου (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) θα διαστρεβλώνουν και θα ορύωνται, τόσο περισσότερο συνετά, προγραμματικά, πολιτισμένα (αλλά και με πάθος για αυτά που μας έφεραν μαζί) θα μιλάμε εμείς εκ μέρους του ΜέΡΑ25».