ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/04/2015 18:13 EEST | Updated 23/04/2015 18:18 EEST

Βαρουφάκης σε γαλλικό περιοδικό: Δεν είναι μπλόφα το Grexit αν μας επιβάλουν περισσότερη λιτότητα

ASSOCIATED PRESS
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis speaks at the Brookings Institution in Washington, Thursday, April 16, 2015. (AP Photo/Kevin Wolf)

Ο κίνδυνος ενός Grexit για την Ελλάδα, εάν αναγκαστεί να αποδεχτεί περισσότερη λιτότητα δεν αποτελεί μπλόφα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο γαλλικό περιοδικό Philosophie Magazine, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Βαρουφάκης συμπλήρωσε ότι ουδείς θα μπορούσε να προβλέψει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας τέτοιας εξόδου.

Σε συζήτηση με τον φιλόσοφο Γιον Έλσερ, η οποία έλαβε χώρα στο τέλος του Μαρτίου, ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος, όπως τονίζει το Reuters, είναι ειδικός στη θεωρία παιγνίων, υπογράμμισε ότι δεν είναι ώρα να μπλοφάρει κανείς στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος.

«Δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια. Όταν λέω ότι θα καταλήξουμε να βγούμε από το ευρώ, αν πρέπει να αποδεχτούμε περισσότερη μη βιώσιμη λιτότητα, δεν πρόκειται για μπλόφα» αναφέρεται ότι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε σε σχόλια που έχουν κάνει Ευρωπαίοι διαμορφωτές πολιτικής, που εκτιμούν ότι η διάδοση της κρίσης θα μπορούσε να αποφευχθεί και πρόσθεσε ότι, αντιθέτως, πιστεύει ότι οι συνέπειες θα ήταν μη προβλέψιμες. «Οποιοσδήποτε υποκρίνεται ότι γνωρίζει τι θα συνέβαινε την ημέρα που θα μας έριχναν στον γκρεμό λέει ανοησίες και δουλεύει εναντίον της Ευρώπης».