ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16/03/2018 07:38 EET

Βασιλειάδης: Τρεις όροι για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα- να δεσμευτούν γραπτώς οι ΠΑΕ

Eurokinissi

Οι ΠΑΕ θα πρέπει να δεσμευτούν εγγράφως στους τρεις όρους που έχει θέσει στις ομάδες για να ξαναρχίσει ο πρωτάθλημα, τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, οι ΠΑΕ θα πρέπει να δεσμευτούν για την αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα για να διορθωθούν τα λάθη και να καλυφθούν τα νομικά κενά- ενώ θα περιλαμβάνονται και ποινές για αιχμηρές δηλώσεις. Επίσης, ο δεύτερος όρος που έθεσε είναι πως, αν μια ομάδα εμπλακεί δύο φορές σε μια σεζόν σε μεγάλα επεισόδια, θα χάνει την αδειοδότησή της και θα υποβιβάζεται (αν και διευκρίνισε ότι μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και το πρόσφατο στο ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός δεν θα τιμωρούνται με τόσο βαριά ποινή όπως ο υποβιβασμός).Ο τρίτος όρος είναι να βγει η αστυνομία από τα γήπεδα.

Ο υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του πως το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει μετά το Πάσχα, και τόνισε πως όσα ζητάει θεωρούνται αυτονόητα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, και υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει πίσω εάν δεν λάβει τις γραπτές δεσμεύσεις, που θα λειτουργήσουν από τη νέα χρονιά.

Αναφερόμενος στα περί Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου, είπε πως έχει επιστρέψει στο προσκήνιο με τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις και το γεγονότα με τον Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα. Όπως σημείωσε, δεν θα είναι δική μας απόφαση, εάν οι διεθνείς φορείς δεν δουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη χώρα μας, τονίζοντας πως αν δεν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους ο φόβος είναι ορατός.

Όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης, το φετινό πρωτάθλημα είχε τελείως διαφορετικά στοιχεία από τα προηγούμενα, καθώς υπήρχε εναρμόνιση με τους διεθνείς και τους ελληνικούς κανονισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλειάδης: Η Δαμόκλειος Σπάθη του grexit επικρέμεται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο