ΔΙΕΘΝΕΣ
04/07/2019 14:51 EEST

Βατικανό: Θρησκευόμενος άνθρωπος που ενστερνίζεται τις χριστιανικές αξίες ο Πούτιν

Δήλωση του ΥΠΕΞ του Βατικανού.

ASSOCIATED PRESS

Το Βατικανό θεωρεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιταλία και στο Βατικανό όπου θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο, είναι ένας «θρησκευόμενος άνθρωπος που ενστερνίζεται τις χριστιανικές αξίες». Την άποψη αυτή εξέφρασε ενόψει της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας θεωρείται θρησκευόμενος άνθρωπος και νομίζω ότι αναγνωρίζει ότι ο Πάπας της Ρώμης ενσαρκώνει αξίες οι οποίες είναι για τον ίδιο προσωπικά σημαντικές», δήλωσε ο Πιέτρο Παρολίν σύμφωνα με τον ιστότοπο Vatican News.

«Εκτός των άλλων», επισημαίνει ο καρδινάλιος, «η Ρωσία αντιμετωπίζει με προσοχή παρόμοια ζητήματα, όπως η υπεράσπιση των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και η κρίση των χριστιανικών αξιών στη δυτική κοινωνία». Αναφερόμενος στη συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Πιέτρο Παρολίν είπε ότι «η συνάντηση αυτή θα δώσει την δυνατότητα να συζητηθούν τα ζητήματα αυτά, όπως επίσης και οι διενέξεις στην Ουκρανία και τη Συρία».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS)