ΔΙΕΘΝΕΣ
25/01/2020 16:07 EET | Updated 25/01/2020 16:38 EET

Βενεζουέλα: Eντεκα παιδιά κάηκαν ζωντανά την ώρα που κυνηγούσαν κουνέλια για να φάνε

Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους σε τρόφιμα και φάρμακα.

Twitter

Έντεκα παιδιά, τα περισσότερα στην εφηβεία, που κυνηγούσαν ζώα σε εκτάσεις με ζαχαροκάλαμα, κάηκαν ζωντανά, όταν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή (110 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Καράκας) γιγάντωσαν φωτιά που είχε ανάψει σε χωράφι και τους περικύκλωσε. Δύο εξ αυτών ήταν δίδυμα αδέρφια. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πολιτεία Αράγκουα, σε αγροτική περιοχή της Κάγκουα, έξω από την πόλη Μαρακάι.

Σύμφωνα με τον Ντάγκλας Ρίκο, τον διευθυντή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας «φυσούσε ισχυρός άνεμος που άλλαξε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς και παγιδεύτηκαν».

Ο κυβερνήτης της Αράγκουα, ο Ροντόλφο Μάρκο, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα αγόρια, ηλικίας από 10 έως 18 ετών, σκοτώθηκαν αφού υπέστησαν εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού. Άλλοι δύο έφηβοι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται.

Στην περιοχή αυτή οι αγρότες συχνά βάζουν φωτιά στα χωράφια με τα ζαχαροκάλαμα αυτήν την περίοδο του έτους. Οι ντόπιοι προσπαθούν να πιάσουν τα άγρια ζώα που βγαίνουν από τις υπόγειες φωλιές τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Την τελευταία πενταετία, η οικονομία της Βενεζουέλας κατέρρευσε, με τις τιμές των προϊόντων να έχουν εκτοξευθεί. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους σε τρόφιμα και φάρμακα.

Οι έρευνες συνεχίζονται. 

 

(Με πληροφορίες από Associated Press, abc, Daily Mail

Sponsored Post