ΔΙΕΘΝΕΣ
22/02/2019 17:18 EET | Updated 22/02/2019 17:56 EET

Βενεζουέλα: Μία νεκρή και 12 τραυματίες - Ανοιξαν πυρ δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα με τη Βραζιλία

Επείγοντα τηλεγράφηματα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ricardo Moraes / Reuters
Σύνορα Βραζιλίας - Βενεζουέλας, πριν από μερικές ώρες. 22 Φεβρουαρίου 2019

Μία γυναίκα έπεσε νεκρή όταν δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας άνοιξαν πυρ στα σύνορα με τη Βραζιλία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press.

Ο τοπικός δήμαρχος, Εμίλιο Γκονζάλες, ανακοίνωσε ότι το όνομά της είναι Γκραν Σαμπάνα και ότι ήταν κάτοικος της περιοχής.

Υπάρχουν ακόμη 12 τραυματίες, σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα. Ενας δήμαρχος φέρεται να επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες.

Ανάλογη πληροφορία μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο παράλληλα γιατρούς και συγγενείς των τραυματιών.

 

Ricardo Moraes / Reuters
Ασθενοφόρο μεταφέρει τραυματίες μετά τα πυρά στα σύνορα Βενεζουέλας - Βραζιλίας

 Το ίδιο πρακτορείο σημειώνει, ότι ορισμένοι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στα σχέδια της αντιπολίτευσης (υπό τον Χουάν Γκουαϊντό) για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από το εξωτερικό μέσα στο σαββατοκύριακο 23-24 Φεβρουαρίου - και παρά την αντίθεση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος είχε δώσει διαταγή να σφραγιστούν τα σύνορα με τη Βραζιλία 24 ώρες νωρίτερα.

Ricardo Moraes / Reuters

 Το πρακτορείο Associated Press κάνει λόγο για κινήσεις με τανκς του στρατού της Βενεζουέλας προς τα σύνορα, ενώ αναφέρεται σε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν στρατιώτες και αστυνομικοί κατά των διαδηλωτών. 

Ricardo Moraes / Reuters
Ricardo Moraes / Reuters

Sponsored Post