ΔΙΕΘΝΕΣ
13/02/2020 19:39 EET | Updated 13/02/2020 19:40 EET

Βενεζουέλα: Ζούσε ως σκλάβα του σεξ για 31 χρόνια - Μέχρι που βρήκε τα κλειδιά του δράστη

Το μόνο που έκανε για τρεις δεκαετίες ήταν να ακούει ραδιόφωνο και να βλέπει τηλεόραση.

Tunatura via Getty Images

Ένας 56χρονος από τη Βενεζουέλα κατηγορείται ότι κρατούσε έγκλειστη μια 49χρονη γυναίκα για 31 χρόνια. 

Ο Ματίας Σαλαζάρ κατηγορείται μεταξύ άλλων για σεξουαλική κακοποίηση, δουλοκτημοσύνη και ψυχολογική βίας κατά μιας άτυχης γυναίκας. 

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ”χειραγώγησε και εξαπάτησε” τη γυναίκα ενώ ήταν ακόμα έφηβη κι εκείνη εγκατέλειψε το σπίτι της για εκείνον. 

Η γυναίκα δήλωσε ότι πέρασε τρεις δεκαετίες στο σκοτάδι, χωρίς να υπάρχει κοντά της ούτε ένα παράθυρο. Μπορούσε μόνο να ακούσει ραδιόφωνο ή να δει τηλεόραση.

Κατάφερε να αποδράσει στις 24 Ιανουαρίου, όταν ο 56χρονος άφησε ένα ζευγάρι κλειδιά στο διαμέρισμα. Εκείνη κάλεσε αμέσως έναν οργανισμό, που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Ματίας Σαλάζαρ, στην πόλη Μαρακάι, κοντά στην πρωτεύουσα Καράκας και παραμένει υπό κράτηση.

Οι γείοτνες δήλωσαν στην αστυνομία ότι ο άνδρας ζούσε με τη γυναίκα του και την κόρη τους και πάντα ήταν φιλικός με όλους. Ο δικηγόρος υπεράσπισής του ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του είναι αθώος και πως η υπόθεση αποτελεί σκευωρία των ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με τους γείτονες η γυναίκα επέστρεψε στο διαμέρισμα μαζί με εισαγγελείς και όπως υποστήριξε σε έναν εξ αυτών, «Είχε τρεις αλλαξιές ρούχα εντός του διαμερίσματος, κάποια παλιά παπούτσια, ένα διπλό κρεβάτι, έναν παλιό ανεμιστήρα και μία παλιά τηλεόραση. Άνθρωποι επιτέθηκαν στους γείτονες, ρωτώντας γιατί δεν το αναφέραμε, αλλά πραγματικά δεν γνωρίζαμε».

Το θέμα δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στον ιστότοπο Cronica Uno στις 5 Φεβρουαρίου.

 

Πηγή: Independent