ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/06/2019 20:18 EEST | Updated 03/06/2019 21:22 EEST

Βενιζέλος: Δεν ήθελαν την παρουσία μου και μου το κατέστησε σαφές η κυρία Γεννηματά

Απαντήσεις για το τι συνέβη στη συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

EUROKINISSI

Την δική του απάντηση για τα όσα έγιναν και οδήγησαν στη ρήξη με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας ότι η πόρτα έχει κλείσει οριστικά πίσω του. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Δευτέρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραστεί στην κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας - πολιτικού συμβουλίου της Τρίτης, όπου όπως φαίνεται, η Φώφη Γεννηματά ουσιαστικά θα μετρήσει... παρουσίες. Και αυτό γιατί δεν είναι λίγα τα στελέχη που έχουν εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους για τα όσα έγιναν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο -παραμονές μάλιστα του δεύτερου γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών- ενώ η Φώφη Γεννηματά απαντά «εγώ είμαι η  πρόεδρος». 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσα έγιναν, έγιναν για να δημιουργηθεί ένα αντιβενιζελικό ΚΙΝΑΛ.

«Δεν ήθελαν την παρουσία μου και μου το κατέστησε σαφές η κυρία Γεννηματά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας παράλληλα ότι η στάση της Φώφης Γεννηματά βοηθά προεκλογικά την Νέα Δημοκρατία και περιορίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο αντιπολίτευσης που ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Το άγχος της να εκλεγεί αυτοδύναμη η ΝΔ για να μην έχει το άγχος μετά τις εκλογές τι θα κάνει, καταστρέφει την δημοκρατική παράταξη», είπε αναφερόμενος στην κυρία Γεννηματά 

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την συμπεριφορά της κ. Γεννηματά «επιλογή αυτοχειριασμού» του ΚΙΝΑΛ και εξέφρασε την ελπίδα «η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη».  

Είπε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει στον ορίζοντά του.

Ερωτηθείς για τα σενάρια το θέλουν να ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, είπε: «Είναι δυνατόν να μπω σε τέτοια συζήτηση; Για να βάλετε σε ανησυχίες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας; Αφήστε τον ήσυχο να πάρει τη σωστή απόφαση για τα Προεδρικά Διατάγματα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης». 

Τι συνέβη πριν τη ρήξη 

Περιγράφοντας τι συνέβη πριν τη ρήξη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυρία Γεννηματά του τηλεφώνησε την Πέμπτη, για να κανονίσουν συνάντηση το Σάββατο, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει την ατζέντα της συζήτησης. «Υπέθεσα ότι θέλει να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μου για πολλές εβδομάδες». 

Εκεί, όπως ανέφερε, του είπε ότι έχει μπροστά του τρία δεδομένα: ότι έχουν αισθητές διαφορές στρατηγικής αντίληψη, ότι η ίδια έχει αντιληφθεί ότι δεν θέλει να είναι απλά ένα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, αλλά επιθυμεί έναν ευρύτερο ρόλο, καθώς και ότι είχε ήδη δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο για το επικρατείας.

Όπως τόνισε, δεν του είχε υποσχεθεί την πρώτη θέση του επικρατείας, αλλά τόνισε ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να είναι βουλευτής. Επεσήμανε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει δημόσια από τον Ιανουάριο ότι δεν θα κατέλθει υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη με σταυρό και είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του την ίδια την Φώφη Γεννηματά από τον Νοέμβριο του 2018. «Δεν υπάρχει προηγούμενο διατελέσαντος προέδρου κόμματος να κατέλθει ως υποψήφιος σε εκλογική περιφέρεια. Το φαντάζεστε για τον Αβέρωφ, τον Εβερτ ή τον Φλωράκη;» διερωτήθηκε. 

Αναφερόμενος στον Γιώργο Καμίνη είπε πως «είναι συμπαθέστατος» αλλά «ο κ. Καμίνης δεν εκπέμπει αφ’ εαυτού του κάποιο στίγμα, το μήνυμα το εκπέμπει η δική μου απομάκρυνση. Όλα τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά και υποκριτικά». Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος «αν μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή αλλά να βοηθήσω την παράταξη ή να παραμείνω απ’ έξω για να προστατεύσω τον ευρύτερο ρόλο μου, εγώ θα το δεχόμουν. Δεν μου είπε αυτό. Μου είπε ότι έχουμε διαφορά στρατηγικής».