ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/04/2015 09:24 EEST | Updated 21/04/2015 09:24 EEST

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δυστυχώς είμαστε ταμειακά χρεοκοπημένοι

Eurokinissi

«Δυστυχώς είμαστε ταμειακά χρεοκοπημένοι» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή  απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι η αναγκαστική δήμευση των αποθεματικών των δήμων, των περιφερειών, των ασφαλιστικών ταμείων, όλων των φορέων του δημοσίου για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους λίγων ημερών» τονίζει ο κ. Βενιζέλος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως είμαστε ταμειακά χρεοκοπημένοι ως χώρα και την ευθύνη την έχει, όπως είπε, η κυβέρνηση, «που ταλαιπωρεί τον τόπο με μία διελκυστίνδα τριών μηνών». 

«Και τώρα τι θέλει να πει στους Ευρωπαίους με τους οποίους διαπραγματεύεται δήθεν σκληρά; “Βοηθήστε μας, υποχωρήστε, δώστε μας λίγα λεφτά ως μία δόση του δανείου για να μην καταστραφούμε”.

Είναι αυτό αξιοπρεπές και αποτελεσματικό επιχείρημα;  Είναι αυτό εθνικά υπερήφανη διαπραγμάτευση;» διερωτάται ο κ. Βενιζέλος.