ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/04/2017 05:06 EEST | Updated 29/04/2017 05:25 EEST

Βίντεο: Παίκτης ράγκμπι στη Γαλλία ρίχνει λιπόθυμο διαιτητή που του έβγαλε κίτρινη κάρτα

YouTube

Ο αθλητισμός λέγεται πως ενθαρρύνει την ευγενή άμιλλα και το φίλαθλο πνεύμα, ωστόσο, όπως ξέρουμε όλοι, τα πράγματα κάποιες φορές τείνουν να ξεφεύγουν- και κάποια αθλήματα είναι πιο επιρρεπή σε τέτοια φαινόμενα.

Το ράγκμπι γενικότερα θεωρείται από μεγάλη μερίδα του ελληνικού κοινού ως ένα άθλημα κάπως «βάρβαρο» (και εννοούμε το ευρωπαϊκό ράγκμπι, αυτό που δεν έχει προστατευτικά, όχι το αμερικάνικο ποδόσφαιρο), ωστόσο εάν ασχοληθεί κανείς μαζί του λίγο παραπάνω θα διαπιστώσει ότι έχει εξαιρετικά υψηλή στρατηγική και τεχνική. Αυτά βεβαίως δεν φάνηκαν σε πρόσφατο ματς στη Γαλλία μεταξύ της Saint-Esteve και της Toulouse, όπου ένας παίκτης της Saint-Esteve ξάπλωσε λιπόθυμο τον διαιτητή που του έβγαλε κίτρινη κάρτα, με μια γροθιά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησαν εικόνες που θύμιζαν περισσότερο το γαλατικό χωριό του Αστερίξ παρά αθλητικό αγώνα. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, ο παίκτης είχε ήδη τιμωρηθεί προηγουμένως, μένοντας εκτός για τέσσερα παιχνίδια της σεζόν. Ο παίκτης (προφανώς) είναι αντιμέτωπος με βαριές ποινές- και πιθανό δια βίου αποκλεισμό.

Όσον αφορά στον διαιτητή, παρά τους τραυματισμούς που διαπιστώθηκαν, τη γλίτωσε χωρίς σπασμένο σαγόνι.