ΔΙΕΘΝΕΣ
06/08/2016 11:27 EEST | Updated 09/08/2016 15:43 EEST

Σκληρό βίντεο με τους πυροβολισμούς αστυνομικών κατά άοπλου Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του

Προσοχή το βίντεο που συνοδεύει τη συγκεκριμένη είδηση περιέχει σκληρές εικόνες και προσβλητικές εκφράσεις

Στη δημοσιότητα δόθηκε από ανεξάρτητη επιτροπή της αστυνομίας βίντεο που δείχνει τη στιγμή που αστυνομικοί στο Σικάγο ανοίγουν πυρ κατά άοπλου, 18χρονου Αφροαμερικανού ο οποίος λίγη ώρα μετά την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, κατέληξε. Σύμφωνα με νέους κανονισμούς, η αστυνομία του Σικάγο πρέπει να δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από δολοφονίες ατόμων από αστυνομικούς, εντός 60 ημερών από το περιστατικό. Το συγκεκριμένο συμβάν σημειώθηκε στις 28 Ιουλίου.

Στο βίντεο οι αστυνομικοί εμφανίζονται να πυροβολούν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 18χρονος ο οποίος βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει ενώ πίσω του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να πυροβολούν. Ο θάνατος ωστόσο του νεαρού Αφροαμερικανού δεν φαίνεται στο βίντεο αν και φαίνεται η στιγμή που οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες ενώ είναι στο έδαφος και αιμορραγεί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας η επίμαχη στιγμή δεν έχει καταγραφεί καθώς δεν λειτουργούσε η κάμερα που έφερε πάνω του ο αστυνομικός, είτε επειδή δεν γνώριζε πώς λειτουργεί είτε επειδή η κάμερα παρουσίασε πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, η αστυνομία επιμένει ότι το λάθος δεν είναι σκόπιμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο νεαρός Αφροαμερικανός είχε κλέψει ένα αμάξι και η αστυνομία τον κυνήγησε και ο αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν όταν ο Ο' Νιλ ρίχνει το αυτοκίνητο σε περιπολικό, καθώς προσπαθεί να διαφύγει της σύλληψης.

Σημειώνεται πως τρεις από τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ενώ η αρχική έρευνα έδειξε ότι είχαν παραβιάσει τους κανονισμούς του αστυνομικού τμήματος στο οποίο υπηρετούσαν.

Ο θάνατος του νεαρού οδήγησε σε σειρά διαδηλώσεων και διαμαρτυριών καθώς ήταν μια από τις αλλεπάλληλες δολοφονίες άοπλων Αφροαμερικανών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ.