ΔΙΕΘΝΕΣ
18/10/2018 14:10 EEST | Updated 18/10/2018 14:47 EEST

Ο Bansky αποκαλύπτει τι πήγε στραβά με την καταστροφή του έργου του

BFMTV

Ένα βίντεο από τις πρόβες για την καταστροφή του έργου με τίτλο «Κορίτσι με το Μπαλόνι» ανέρτησε στην ιστοσελίδα του ο διάσημος καλλιτέχνης Bansky θέλοντας μεταξύ άλλων να βάλει τέλος στις φήμες ότι η κίνησή του ήταν απλά και μόνο ένα διαφημιστικό τρικ.

Στα πλάνα ο δημιουργός φαίνεται να εγκαθιστά τον μηχανισμό στο εσωτερικό του έργου αλλά και να τον ενεργοποιεί μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας.

Όπως όμως ο ίδιος λέει ότι στις πρόβες που είχε κάνει, ο μηχανισμός λειτουργούσε άψογα και το φύλλο χαρτί καταστρεφόταν εντελώς. Στην πρόσφατη δημοπρασία του διάσημου έργου του από τους Sotheby’s, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν άφωνοι τον πίνακα να… γλιστρά και να σκίζεται σε λωρίδες από το κοπίδι που βρισκόταν κρυμμένο στην κορνίζα. 

Υπενθυμίζεται πως ο διάσημος πίνακας πουλήθηκε πριν από δύο περίπου εβδομάδες για 1,04 εκατομμύρια λίρες ενώ αμέσως μετά την πώλησή του αυτοκαταστράφηκε.

Η συλλέκτρια που τον αγόρασε βέβαια δεσμεύτηκε πως δεν θα ακυρώσει την αγορά ακόμα και μετά το περιστατικό.

Μετά την καταστροφή του πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν πως ο οίκος γνώριζε ό,τι επρόκειτο να συμβεί. Από την άλλη οι επικεφαλής των Sotheby’s διέψευσαν κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.