ΔΙΕΘΝΕΣ
17/02/2020 11:07 EET | Updated 17/02/2020 11:45 EET

Βίντεο: Η χειραψία του Πορτογάλου προέδρου που προκαλεί αμηχανία στους παγκόσμιους ηγέτες

Μετά τον Τραμπ, νέο «θύμα» του ο πρωθυπουργός της Ινδίας.

ASSOCIATED PRESS

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας πρόσθεσε στο ρεπερτόριό του με τις ανορθόδοξες χειραψίες μια ακόμη στιγμή αμηχανίας, με «θύμα» αυτή τη φορά τον πρωθυπουργό της Ινδίας, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο Νέο Δελχί.

Μια σθεναρή και παρατεταμένη χειραψία από τον Πορτογάλο πρόεδρο Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα έκλεψε την παράσταση κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Ινδό ηγέτη, Ναρέντρα Μόντι.

Στο βίντεο από την συνάντησή τους, ο Ντε Σόοουζα εμφανίζεται να αρπάζει το χέρι του Μόντι, το οποίο κουνάει αποφασιστικά με μια σειρά γρήγορων και απότομων κινήσεων. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας φαίνεται να αντιμετωπίζει την περίεργη χειραψία με ιδιαίτερη αμηχανία, την οποία μάταια προσπαθεί να κρύψει.

Το στυλ χειραψίας του Πορτογάλου προέδρου έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Πριν από δύο χρόνια, είχε πιάσει εξαπίνης τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι γνωστός για τον δικό του δυναμικό χαιρετισμό, αλλά κόντεψε να χάσει την ισσοροπία του όταν ο Ντε Σόουζα του έσφιξε το χέρι.

Οι ασυνήθιστοι χαιρετισμοί του Πορτογάλου ηγέτη δεν περιορίζονται στις συναντήσεις με ομολόγους του από όλο τον κόσμο.

Πέρυσι, είχε γίνει viral βίντεο που τον έδειχνε να υποδέχεται ομάδα μαθητών αρχικά με ένα τρυφερό φιλί και αμέσως μετά με ένα ατσούμπαλο σπρώξιμο.

(με πληροφορίες από RT)