ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/11/2019 21:07 EET | Updated 28/11/2019 21:19 EET

Βίντεο με το επεισόδιο μεταξύ Τζήμερου- Πρωτούλη

Το επεισόδιο κατεγράφη και αναρτήθηκε online.

Βίντεο με το επεισόδιο μεταξύ του Θ. Τζήμερου και του Γ. Πρωτούλη την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, έδωσε στη δημοσιότητα η «Δημιουργία, Ξανά».

 

 

Στο βίντεο φαίνεται ο κ. Πρωτούλης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», (η παράταξη του ΚΚΕ), να εξυβρίζει τον κ. Τζήμερο και να κινείται επιθετικά εναντίον του. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ένα φλιτζάνι καφέ πετάχτηκε πάνω στον κ. Τζήμερο, με τη φωτογραφία να κάνει τον γύρο των social media.

Σύμφωνα με αναφορές, είχαν προηγηθεί χαρακτηρισμοί από πλευράς του κ. Τζήμερου προς τον κ. Πρωτούλη (μεταξύ άλλων, φέρεται να τον χαρακτήρισε «σταλινοφασίστα»), με τον κ. Πρωτούλη να απαντά σε αντίστοιχο ύφος («Ναζί με κοστούμι» κ.α.).

Σύμφωνα με τη «Δημιουργία, Ξανά», ο Θάνος Τζήμερος ζήτησε να επέμβει η αστυνομία, «αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω άρνησης του ΚΚΕ».

Είχε προηγηθεί συζήτηση για την πρόταση του Δήμου Αιγάλεω σχετικά με επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων στο Αιγάλεω κατά 2 ώρες, σε μια εορταστική μέρα.

 

 

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, εξέδωσε ανακοίνωση όπου τόνισε πως «σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Αττική, προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.Για να υπηρετήσουμε το στόχο αυτό , χρειάζονται συνθέσεις και συνεργασίες και υπέρβαση των κομματικών ορίων.Αλλά πάνω από όλα χρειάζεται σεβασμός στους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου».

«Στη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν θέση η βία και οι τραμπουκισμοί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτούς που προκάλεσαν το χθεσινό επεισόδιο και τις απαράδεκτες ύβρεις που εκτοξεύτηκαν μεταξύ των επικεφαλής δυο παρατάξεων, που συμμετέχουν στο περιφερειακό μας συμβούλιο.Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας.Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που μας προσβάλλουν όλους» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

Από πλευράς της η Λαϊκή Συσπείρωση έβγαλε ανακοίνωση όπου υποστηρίζει πως ο κ. Πατούλης «έβγαλε ανακοίνωση για να υπερασπιστεί το γνωστό φασίστα Τζήμερο, που συστηματικά βρίζει και δημιουργεί επεισόδια τόσο στην παρούσα, όσο και στην προηγούμενη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου [...] Το κίνητρο του Πατούλη είναι να καλύψει το Τζήμερο που μόνο στα λόγια είναι ”επικεφαλής παράταξης”. Στην πράξη είναι περιφερειακός σύμβουλος του».

 

 

Σε ανακοίνωση- απάντησή της, η Περιφέρεια Αττικής τονίζει πως «η αυτονόητη αποδοκιμασία κάθε μορφής βίας κατά τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεταφράζεται λανθασμένα από την “Λαϊκή Συσπείρωση” Αττικής ως επιδοκιμασία  κάποιων παρατάξεων, σε βάρος άλλων. Για μας δεν υπάρχει κόκκινη, μαύρη η πράσινη βία. Η βία δεν έχει κόμμα ή παράταξη. Η βία είναι βία, οι ύβρεις είναι βία και οι τραμπουκισμοί είναι βία. Τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουν κάποιοι».