ΔΙΕΘΝΕΣ
15/06/2018 11:32 EEST | Updated 15/06/2018 11:35 EEST

Βίντεο: Ο Ερντογάν ζητά «στενό μαρκάρισμα» ψηφοφόρων για να χτυπήσει το φιλοκουρδικό HDP

HUSEYIN ALDEMIR / Reuters

Βίντεο το οποίο διέρρευσε δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να δίνει οδηγία στις τοπικές οργανώσεις του κόμματός του να κάνουν «στενό μαρκάρισμα» στους ψηφοφόρους προκειμένου να κατεβάσουν το φιλοκουρδικό HDP κάτω από το όριο του 10%.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, το βίντεο, που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατεγράφη σε συνάντηση της 9ης Ιουνίου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ. Αν και ήταν κλειστή στο ευρύ κοινό, φέρεται να κοινοποίησε το βίντεο επικεφαλής οργάνωσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Αργότερα το κατέβασε, αλλά είχε κυκλοφορήσει ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Φίλοι, ο οργανισμός του κόμματος πρέπει να κάνει πολύ διαφορετική δουλειά στο HDP. Δεν μπορώ να τα πω αυτά δημόσια. Τα λέω εδώ με εσάς. Γιατί; Γιατί αν το HDP πέσει κάτω από το όριο εκλογής θα σήμαινε ότι θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση» ακούγεται να λέει ο Τούρκος πρόεδρος στο βίντεο, πριν ζητήσει «στενό μαρκάρισμα» των ψηφοφόρων σε κάθε περιοχή. «Ξέρετε ποιος είναι ποιος. Αν οι εκπρόσωποί μας στις γειτονιές δεν ξέρουν, θα έπρεπε να παραιτηθούν».

Το HDP εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ερντογάν για το βίντεο. «Ο πρόεδρος του ΑΚΡ, Ερντογάν, ανοικτά παρακινεί σε έγκλημα. Σκοπεύει να κλέψει τις ψήφους μας εξαπατώντας και πιέζοντας για να μας φέρει κάτω από το όριο εκλογής» αναφέρεται σε tweet του επίσημου λογαριασμού του HDP.

Sponsored Post