ΔΙΕΘΝΕΣ
12/07/2018 23:53 EEST

Βίντεο: Ο Γιούνκερ παραπατά πριν το δείπνο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

POOL New / Reuters

Τη βοήθεια Ευρωπαίων ηγετών χρειάστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το βράδυ της Τετάρτης, καθώς εμφανίστηκε να παραπατά εν όψει του δείπνου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Γιούνκερ φάνηκε να περπατά αδέξια και να χάνει την ισορροπία του, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους ηγέτες χωρών που βρίσκονταν κοντά του, περιλαμβανομένων των προέδρων της Φινλανδίας και της Ουκρανίας και του πρωθυπουργού της Ολλανδίας, να προσφέρουν τη βοήθειά τους για να μπορέσει ο 63χρονος να μείνει όρθιος.

 

 

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει αναφέρει στο παρελθόν πως πάσχει από ισχιαλγία, η οποία κάποιες φορές επηρεάζει τις κινήσεις του. «Έχω κάποιες δυσκολίες στο περπάτημα. Έχω ισχιαλγία. Θα προτιμούσα να είμαι μεθυσμένος» είχε πει σχετικά με την κατάστασή του, μιλώντας στο ιρλανδικό κοινοβούλιο τον προηγούμενο μήνα.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα είπε την Πέμπτη ότι ο Γιούνκερ είχε παραπονεθεί για πόνους στην πλάτη. Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε στο Euronews πως «θα ήταν ανάρμοστο να συζητούνται θέματα υγείας δημοσίως».

Πηγή: Euronews