ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/05/2020 14:19 EEST | Updated 21/05/2020 14:24 EEST

Βίντεο: Πρόκληση από την τουρκική ακτοφυλακή στις Οινούσσες

Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Ελληνες ψαράδες και μέλη της Frontex, ζητώντας τους να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Politischios.gr/Παράσχος Καραμπουρνιώτης

Στη λογική της έντασης φαίνεται ότι επιμένει η Αγκυρα στο Αιγαίο. Μετά τις δεκάδες παραβιάσεις από την τουρκική πολεμική αεροπορία στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών σε καθημερινή βάση, τη σκυτάλη της πρόκλησης πήρε αυτή τη φορά η τουρκική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα www.politischios.gr, το πρωί της Πέμπτης (21/5/20) ψαράδες αλλά και μέλη της Frontex που περιπολούσαν στην περιοχή έγιναν μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου της προκλητικότητας της γείτονος, που θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία της εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Συγκεκριμένα ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής, εισήλθε παράνομα στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών ξεκινώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.

Η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε τόσο τη Frontex όσο και το αλιευτικό να φύγουν από την περιοχή, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ λίγο αργότερα, μετά την εμφάνιση σκάφους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στο σημείο, επιστρατεύτηκε και δεύτερο πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής κλιμακώνοντας την ένταση.

Τα δύο τουρκικά σκάφη, αναφέρει το politischios.gr, επί 4 ώρες επιδόθηκαν σε ακραίους ελιγμούς με επίκεντρο το ελληνικό αλιευτικό σκάφος αλλά και τα άλλα δύο σκάφη της Frontex και του Κ.Λ. Χίου, αποχωρώντας από το σημείο μετά από αρκετή ώρα και επιστρέφοντας στο λιμάνι του Τσεσμέ.

Πηγή: Politischios.gr

Sponsored Post