ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/06/2017 10:58 EEST | Updated 27/06/2017 13:18 EEST

Την απέλυσαν γιατί πήγε στη δουλειά χωρίς σουτιέν

Επιτρέπεται να σου πει ο ανώτερός σου στη δουλειά ότι πρέπει να φοράς σουτιέν;

Η 22χρονη σερβιτόρα, Kate Hannah, καταγγέλλει ότι απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να φορέσει σουτιέν στη δουλειά. Ανέβασε δε μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook με τη φωτογραφία που δείχνει το μπλουζάκι που της στοίχισε τη δουλειά της, εξηγώντας τι προηγήθηκε.

Όπως γράφει, απολύθηκε από τη δουλειά της γιατί αρνήθηκε να φορέσει σουτιέν στη δουλειά, λέγοντας μάλιστα ότι δέχθηκε σεξουαλικό υπονοούμενο από τον αδελφό της διευθύντριας, το οποίο την έκανε να νιώσει άσχημα. «Αισθάνθηκα άβολα, σαν σεξουαλικά αντικείμενο και σοκαρίστηκα με αυτό που έγινε», αναφέρει. Το σχόλιο, όπως αναφέρει, έγινε μπροστά στη διευθύντρια αλλά και σε τρεις άλλους συναδέλφους. Η αντίδραση της διευθύντριας ήταν να της κάνει σύσταση για την εμφάνισή της, απαγορεύοντάς της να εμφανισθεί χωρίς σουτιέν στο χώρο εργασίας. «Με έκανε να αισθανθώ άσχημα για το σώμα μου και απολύτως σοκαρισμένη που έριξε το φταίξιμο σε εμένα το ότι δεχόμουν σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά», αναφέρει. «Είμαι αηδιασμένη με την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και την παντελή έλλειψη σεβασμού για τα δικαιώματά μου ως γυναίκα να φοράω οτιδήποτε με κάνει να αισθάνομαι προσωπικά άνετα. Κανένας δεν πρέπει ΠΟΤΕ να αισθάνεται ότι πρέπει να κρύψει τον εαυτό του για να μην δεχτεί ανεπιθύμητα σεξουαλικά σχόλια/συμπεριφορά».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση δέχθηκε πολλά σχόλια υποστήριξης προς την 22χρονη. Μάλιστα κάποιοι έγραψαν ότι πρέπει να κάνουν μποϊκοτάζ στο μαγαζί.

Η διεύθυνση του μαγαζιού διέψευσε την ιστορία της 22χρονης, γράφοντας ότι «κανείς δεν έχει απολυθεί από την επιχείρησή μας για ενδυματολογικούς λόγους».

Ωστόσο εκείνη, με νέα απάντηση είπε ότι της είπαν με σαφήνεια ότι δεν θα μπορούσε να κάτσει στη δουλειά αν δεν φορούσε σουτιέν.

Πηγή: Independent

Sponsored Post