ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/05/2015 11:19 EEST | Updated 27/05/2015 11:19 EEST

Περίεργες πινακίδες στις Βρυξέλλες

Μια απλή περιήγηση στις Βρυξέλλες αρκεί για να δει κάνεις πινακίδες, που μάλλον δεν μπορεί να συναντήσει στη χώρα του. Ας δούμε κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές…

Οδός Albert Jonnart - Αυτό το πήλινο σκυλάκι με την επιγραφή «No» πάνω του αποτρέπει τους ιδιοκτήτες σκύλων, να επιτρέψουν στα κατοικίδια τους να «λερώσουν» τον κήπο.

Συχνό φαινόμενο στο Café Belga είναι οι πορτοφολάδες, γι’αυτό το λόγο και ο ιδιοκτήτης έχει φροντίσει να ενημερώνει τους ανυποψίαστους με το σηματάκι της κατσαρίδας και το σχόλιο «Βeware Pickpockets».

Το διάσημο «Maison Antoine» στη μέση της place Jourdan, απέναντι από το Parc Léopold από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένα είδος καντίνας που σερβίρει μια ποικιλία από γεύματα σε μεγέθος σνακ και κυρίως πατάτες τηγανίτες, το σήμα κατατεθέν του Βελγίου. Η Place Jourdan είναι μια ιδιαίτερα γνωστή τοποθεσία λόγω των μπαρς, στα οποία επιτρέπεται να εισέρχεσθε, όπως αναφέρει και η παραπάνω πινακίδα, έχοντας αγοράσει τις διάσημες τηγανιτές πατάτες από την καντίνα.

Ποιος θα το περίμενε ότι στις Βρυξέλλες έχουν φροντίσει ακόμα και γι’ αυτό…Την πινακίδα αυτή μπορείτε να τη συναντήσετε σε διάφορους σταθμούς του μετρό και υποδηλώνει ότι σε αυτά τα σημεία άστεγοι επίτρεπεται να παίζουν μουσική.