ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/03/2016 09:53 EET

Πως ένα χαρτί Α4 μπορεί να γίνει επικίνδυνο για τις γυναίκες

Κατά καιρούς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με διάφορες ανόητες προκλήσεις και η περισσότερες δεν είναι άξιες λόγου. Η τελευταία δημοφιλής, όμως, δοκιμασία, όχι μόνο είναι ανόητη αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Νεαρές γυναίκες ανεβάζουν φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ποζάρουν έχοντας ένα χαρτί Α4, τοποθετημένο κάθετα, το οποίο καλύπτει τη μέση τους. Με λίγα, λόγια, σε αυτή τη δοκιμασία κερδίζει η γυναίκα της οποίας η μέση χωράει σε ένα χαρτί Α4, του οποίου το πλάτος είναι περίπου 20 εκατοστά. Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της γυναικείας μέσης υπολογίζεται περίπου στα 80 εκατοστά.

This fucking challenge is stupid as shit. #a4waist

A photo posted by Collin (@slytherus2.0) on

A4waste😃 #a4waist #spring #march #keepfit #fitness

A photo posted by Ruan (@ryz.jr) on

Η δοκιμασία αυτή ξεκίνησε από την Κίνα και την ιστοσελίδα Weibo, αλλά δυστυχώς έχει γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

Για άλλη μία φορά, οι γυναίκες πέφτουν θύμα της πίεσης σχετικά με το σώμα τους και προσπαθούν να χωρέσουν σε συγκεκριμένα καλούπια, τα οποία δεν είναι ρεαλιστικά. Μπορεί σε μία πρώτη ανάγνωση η δοκιμασία αυτή να φαίνεται χαζή και ανόητη, αλλά δεδομένου ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής των νέων κοριτσιών, μπορεί να αποδειχτεί ακόμα και επικίνδυνη.

Ήδη είναι πολλοί εκείνοι που προσπαθούν να απαντήσουν με χιούμορ στην δοκιμασία αυτή ή ακόμα και να περάσουν τα δικά τους μηνύματα σχετικά με την πίεση που «κουβαλάει».

TOO MUCH PRESSURE #a4waist guys enough of setting parameters for beauty. btw guys don't always fall for slim kind.

A photo posted by Anshul Melville (@colourme_ashy) on

Legit. #vscocam#vsco#a4waist#stopa4waist#imfuckingbeautiful#effyourbeautystandards#selflove#stopbodyshaming

A photo posted by Mackenzie Jones (@mackycheez) on