ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/01/2019 07:43 EET

VLOG: Με τον δυνατό ή με το δίκαιο; Η απάντηση του Βαρθολομαίου για την Εκκλησία της Ουκρανίας

Το VLOG του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης Κωνσταντίνου καταγράφει την απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απαντά στο άκρως επίκαιρο ερώτημα «Γιατί;» στον απόηχο της ιστορικής απόφασης που έλαβε το Φανάρι να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η απάντηση παραπέμπει στις ηθικές αρχές της Ορθοδοξίας, εξηγώντας μία ιστορική απόφαση...

Ο μητροπολίτης Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος ενθρονίστηκε πριν από έξι χρόνια - Δεκέμβριο του 2012 - έχοντας χειροτονηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι συνθήκες που αντιμετωπίζει καθημερινά είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, εδώ στην Ελλάδα. Ζει με μία βαλίτσα στο χέρι και περνά αμέτρητες ώρες σε αεροδρόμια.

Το έργο που επιτελεί ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι σε μεγάλο βαθμό φιλανθρωπικό και πάντοτε με όρους ταπεινότητας. Κάθε διαφορετική πρακτική, άλλωστε, θα προκαλούσε αντιδράσεις σε αυτές τις χώρες.

Ο ίδιος αποφάσισε να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και τα social media, σε μία προσπάθεια να επικοινωνεί με ανθρώπους που κινούνται σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους, αλλά και με την επιθυμία να γεφυρώσει τις αποστάσεις ανάμεσα στην ανατολική Ασία, στην Ελλάδα και στο Φανάρι.