Βουλή: Η Μαρία Απατζίδη του ΜεΡΑ25 με μπλουζάκι για τους 57 νεκρούς - ΝΔ: Πράξη εκφασισμού

Κοινοβουλευτικός ακτιβισμός σε τηλεοπτική κάλυψη από το Κανάλι της Βουλής, με μπλουζάκι περί νεκρών και υποκριτών.
Κανάλι της Βουλής

«Πράξη εκφασισμού» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του κόμματος, την ενέργεια της Μαρίας Απατζίδη να εμφανιστεί στο βήμα της Βουλής με μπλουζάκι όπου αναγράφεται η φράση: 57 Νεκροί - 156 Υποκριτές, και με σχέδιο από ράγες τρένου σε σχήμα σταυρού...

Η βουλευτής του ΜεΡΑ25 πριν ανέβει στο βήμα θέλησε να ανοίξει το σακάκι, ειδικά για να φανεί το μήνυμα στην μπλούζα της.

Αντιδρώντας άμεσα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε εκείνη την ώρα: «Η συνάδελφος εμφανίστηκε στο Βήμα της Ολομέλειας με μπλούζα που γράφει 57 νεκροί, 156 υποκριτές. Εγώ σεβόμενος τον Κανονισμό της Βουλής που δεν επιτρέπει στους προεδρεύοντες να σχολιάζουν ομιλίες βουλευτών, δεν θα το σχολιάσω. Δεσμεύομαι όμως ότι με την πρώτη ευκαιρία η συνάδελφος θα πάρει δημοσίως μια πολύ σκληρή απάντηση από εμένα».

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την ενέργεια από τη Μαρία Απατζίδη

«Τη στιγμή που οι πολίτες ζητούν από όλους σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, κάποιοι συνεχίζουν να εργαλειοποιούν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη που πριν από δύο εβδομάδες είχε αποκαλέσει την Κυβέρνηση «δολοφόνο», ανέβηκε σήμερα στο Βήμα της Βουλής φορώντας μπλούζα που έγραφε «57 νεκροί, 156 υποκριτές». Πρόκειται για μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού, που δεν έχει καμία θέση στον ναό της Δημοκρατίας μας. Καλούμε τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να καταδικάσει έμπρακτα τις συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οφείλουν να κάνουν και όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.»

Huffpost Greece

Σε ανάρτηση στο Facebook 24 ώρες νωρίτερα, η κυρία Απατζίδη είχε εμφανιστεί με την ίδια μπλούζα σε διαμαρτυρία έξω από το Κοινοβούλιο.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα