ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
02/03/2018 08:42 EET

Βολές Μητσοτάκη από Δελφούς για Novartis και...Θάνου

EUROKINISSI

Με μια ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση για την πρόθεση Novartis συνόδευσε την ομιλία του στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την εκ νέου ότι επιχειρεί μια εκστρατεία λάσπης εναντίον των αντιπάλων της.

Έχοντας απέναντι του τον κοινοτικό επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος είναι μεταξύ των πολιτικών προσώπων που ελέγχεται στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ αν και αρχικά τόνισε ότι προτιμά να μιλά για τα μεγάλα θέματα, την ανάπτυξη και την ανεργία, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της και κάνει ότι μπορεί για όσους δεν ξέρουν πολλά πράγματα για την Ελλάδα, να αρχίσουν να φοβούνται».

Στη συνέχεια μάλιστα, μίλησε ευθέως για προσπάθειες εκ μέρους της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη τονίζοντας ότι «Κάθε λαϊκίστικη κυβέρνηση της αριστεράς ή της δεξιάς, κάνει τα ίδια ήταν έρθει στην εξουσία. Επιχειρεί να ελέγξει τα Μέσα, να διώξει τους πολιτικούς αντιπάλους και να ελέγξει τη Δικαιοσύνη. Αυτή η κυβέρνηση τα κάνει και τα τρία. Το επίπεδο των παρεμβάσεων που είδαμε στη δικαιοσύνη, είναι απερίφραστα απαράδεκτο. Είναι σαφής παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος για νίκη του κόμματος του στις εκλογές ζητώντας μια σαφή εντολή για αλλαγή, που θα ξαναφέρει την αξιοπιστία στη χώρα.

Σημείωσε ότι αυτό που απαιτείται είναι μια αξιοκρατική στελέχωση του κυβερνητικού σχήματος τονίζοντας ότι «Οι άνθρωποι έχουν σημασία, αλλά πρέπει να υπάρξει και θεσμικό πλαίσιο, για το ποιος θα είναι ο ρόλος του πρωθυπουργικού γραφείου και ποιοι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων».

 Στο σημείο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις της στη δικαιοσύνη, έφερε ως παράδειγμα την πρόσληψη της Βασιλικής Θάνου στο Μέγαρο Μαξίμου μία ημέρα μετά τη συνταξιοδότησή της από τον Άρειο Πάγο.

Sponsored Post