ΔΙΕΘΝΕΣ
27/09/2021 07:08 EEST | Updated 27/09/2021 12:11 EEST

Πουλήθηκε το διάσημο σπίτι «φλούδα» της Βοστώνης

Μια περίεργη ιστορία εκδίκησης μεταξύ δύο αδελφών κρύβεται πίσω από το χτίσιμο του σπιτιού.

via Associated Press
To Skinny House

Το περίφημο «Skinny House» της Βοστώνης πωλήθηκε σε εξωφρενικά μεγάλη τιμή.

Το σπίτι βγήκε στην αγορά τον Αύγουστο για 1,2 εκατομμύρια δολάρια (πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ) και η συμφωνία έκλεισε στα 1,25 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Zillow.

Atlantic Visuals
Το εσωτερικό του σπιτιού

Το σπίτι «έλαβε πολλαπλές προσφορές και συμφωνήθηκε να πωληθεί για ένα υπέρογκο και υπερτιμημένο ποσό σε λιγότερο από μία εβδομάδα», αναφέρει το κτηματομεσιτικό γραφείο CL Properties στο Facebook.

Το τετραώροφο σπίτι που χτίστηκε το 1862, σύμφωνα με μια πλάκα στην πρόσοψη, είναι περίπου 108 τετραγωνικά μέτρα - παρόλο που έχει πλάτος περίπου 3 μέτρα και στενεύει στα 2,8 μέτρα στο πίσω μέρος.

Atlantic Visuals
Το εσωτερικό του σπιτιού

Διαθέτει δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο και περιλαμβάνει ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στο λιμάνι της Βοστώνης. Το σπίτι δεν έχει εξώπορτα και οι κάτοικοι εισέρχονται από μια πλαϊνή πόρτα.

Πωλήθηκε τελευταία φορά το 2017 για 900.000 δολάρια.

Atlantic Visuals
Εξωτερικός κήπος του σπιτιού

Είναι επίσης γνωστό ως Spite House, σύμφωνα με την πλάκα. Σύμφωνα με την τοπική ιστορία, δύο αδέλφια κληρονόμησαν την γη του οικοπέδου. Όταν ο ένας από αυτούς μπήκε στο στρατό, ο άλλος έφτιαξε ένα μεγάλο σπίτι που καταλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος του οικοπεδου. Μόλις ο αδελφός του επέστρεψε από τον στρατό, έχτισε το Skinny House για να εμποδίσει την θέα του σπιτιού του αδελφού του και το φως του ήλιου από το να εισέρχεται στο σπίτι.