ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/08/2018 22:18 EEST

Βράβευση της Κατερίνας Παναγοπούλου στο 3o Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών

Paneiliako Antamoma Omogenon

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου το 3ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών , που διεξήχθη –όπως κάθε χρόνο– στον κήπο της ιστορικής οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα.

Στο φετινό Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών, παρά την τροποποίηση του προγράμματος λόγω του Εθνικού πένθους και την μη πραγματοποίηση του καλλιτεχνικού σκέλους, οι Ηλείοι ομογενείς αγκάλιασαν τον θεσμό και κατέκλυσαν τον κήπο του Τατανείου.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κατά την σύντομή ομιλία του, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους απόδημους Ηλείου, αλλά και τους επίσημους καλεσμένους της βραδιάς, μεταξύ των οποίων εφέτος ήταν και η ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού πάνω σε θέματα απόδημου Ελληνισμού κα Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η κα Παναγοπούλου, κατά την ομιλία της, ανέφερε ότι συνεργάζεται στενά με τους φορείς της ομογένειας, επισημαίνοντας ότι ο Ελληνισμός της διασποράς βρίσκεται σε ιστορική καμπή, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε επιγραμματικά τους πυλώνες που πρέπει να δοθεί βαρύτητα για να ενισχυθούν οι δεσμοί με την ομογένεια και να αποδώσουν καρπούς.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι χρειάζεται επικαιροποίηση του εθνικού μητρώου ελληνικής διασποράς, προκειμένου να δημιουργηθεί μία νέα πλατφόρμα επικοινωνίας όλων με όλους, να αναπτυχθεί μία νέα αμοιβαία σχέση μεταξύ ελλήνων και αποδήμων επιχειρηματιών, να αναβιώσει ο θεσμός των εθνικών ευεργετών, να υπάρξουν ιδέες και προτάσεις για την διασύνδεση των πανεπιστημίων ώστε να προαχθεί η έρευνα και να αξιοποιηθούν οι Έλληνες επιστήμονες.

 

Panhleiako Antamoma Omogenwn

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ήλιδας τίμησε με ειδική διάκριση για την κοινωνική της προσφορά την κα Παναγοπούλου, στην οποία προσέφερε και βιβλίο του Νίκου Γιαλούρη για την Αρχαία Ήλιδα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του επίτιμου προέδρου της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά κ. Κωνσταντίνου Κουτρουμπή, για την πολυετή προσφορά του στην ομογένεια και την ενίσχυση των σχέσεων με την Ελλάδα. Ο κ. Κουτρουμπής με δάκρυα στα μάτια αφιέρωσε το βραβείο στους δύο γιους του που έφυγαν από τη ζωή.

Επίσης, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στην Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής - Καναδά και στον Πανηλειακό Σύλλογο Νέας υόρκης για την κοινωνική τους προσφορά και συγκεκριμένα τις δωρεές υπερηχογράφου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, απινιδωτή στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου και βρογχοσκοπίου για το Νοσηλευτική Μονάδα Ηλείας.

Τα βραβεία παρέλαβαν για την Πανηλειακή Ομοσπονδία ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Παπαδάκος και τα μέλη του Συμβουλίου Νικόλαος Σινόπουλος και Σταύρος Μητρόπουλος και για τον Σύλλλγο Νέας Υόρκης τα μέλη του Συμβουλίου Παναγιώτα Διαμαντοπούλου – Πατλιά και Δήμητρα Βούλγαρη – Σινοπούλου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αφηγηματικό δρώμενο με αναδρομή στη μετανάστευση των Ηλείων στην Αυστραλία και την Ευρώπη, από την Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας.

Το Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεράσιμος Μπαλαούρας, πρώην Βουλευτής κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Διονύσιος Καλαματιανός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Σωτήρης Παπασωτηρίου, ο Διοικητής της Υγειονομικής Μονάδας Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Λεωνίδας Βαρουξής, ο Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος, ο Κύπριος επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΘΑΝΑΤΩΝ κ. Μάκης Χαβάτζιας, ο πρώην Δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Κράλλης, σύσσωμη η Δημοτική αρχή του Δήμου Ήλιδας, αλλά και πλήθος εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων, αρχών και φορέων της περιοχής.

 

Sponsored Post