CULTURE
08/04/2020 15:24 EEST

Βραβεία ΙΡΙΣ: Οι υποψήφιες ταινίες και τα ντοκιμαντέρ δωρεάν στο Festival Scope

Και η τηλεοπτική εκπομπή «Ο Δρόμος για τα ΙΡΙΣ» κάθε βράδυ στην ΕΡΤ2.

Βραβεία Ιρις
«Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό Κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσιάζει σε συνεργασία με την ΕΡΤ, μια τηλεοπτική εκπομπή για τις ταινίες που είναι υποψήφιες στα Βραβεία Ίρις 2020. Επιπλέον σε συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα Festival Scope, διατίθενται δωρεάν για το κοινό, τα υποψήφια ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και όλες οι υποψήφιες ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ και animation). Η δράση πραγματοποιείται σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου εν μέσω πανδημίας. 

Διαβάστε επίσης

Βραβεία ΙΡΙΣ: Στην «Ευτυχία» και «Το Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών» οι περισσότερες υποψηφιότητες

Αναλυτικά οι ταινίες:

Festival Scope

H Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ, παρουσιάζουν στη διεθνή πλατφόρμα Festival Scope, δωρεάν για το ελληνικό κοινό, τις φετινές υποψήφιες ταινίες για το: 

Βραβείο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ

Για χωρίς λόγους συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη του Σταύρου Ψυλλάκη

Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις Ντομάτες της Μαριάννας Οικονόμου 

ΙrvingPark του Παναγιώτη Ευαγγελίδη

Βραβείο ταινίας μικρού μήκους

Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς του Βασίλη Κεκάτου

Καρτ-Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου

Όλες οι Φωτιές η Φωτιά του Ευθύμη Κosemund Σανίδη

ElectricSwan της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Index του Νικόλα Κολοβού

Βραβείο ταινίας μικρού μήκους ντοκιμαντέρ

Τα Καναρίνια του Γιώργου Κυβερνήτη

Σκοπελίτης ή το πλοίο του Γιώργου Γκότζου

Ο Χειροπαλαιστής του Γιώργου Γούση 

Βραβείο ταινίας μικρού μήκους animation

Βίαιη Εξίσωση, του Αντώνη Ντούσια

Heatwave, του Φωκίωνα Ξένου

TheWhiteWings, των Παρασκευής Μαρκάτου & Πηνελόπης Μπεκιάρη

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για το ελληνικό κοινό στο Festival Scope από την Πέμπτη 9 έως και την Κυριακή 12 Απριλίου, τις μέρες δηλαδή που τα μέλη της ΕΑΚ θα ψηφίζουν για την ανάδειξη των βραβευμένων. Οι «θέσεις» των διαδικτυακών θεατών είναι περιορισμένες, γι′ αυτό προτείνουμε να μην καθυστερήσετε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας στο https://www.festivalscope.com/all/account/create και από την Πέμπτη να παρακολουθήσετε τις ταινίες στο https://www.festivalscope.com/all/festival/hellenic-film-academy/2020

 

Βραβεία Ιρις
«Καρτ-Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου

Ο Δρόμος για τα ΙΡΙΣ

Φέτος, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αποφάσισε να προσπεράσει τα εμπόδια και να παρακάμψει τις δυσκολίες, γιορτάζοντας μια εξαιρετική κινηματογραφική χρονιά… εξ αποστάσεως. Έτσι, πριν λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες με livestreaming και αντίστοιχα θα προχωρήσει στις 14 Απριλίου με την ανακοίνωση των βραβείων, όπως θα τα αναδείξουν τα μέλη της. 

«Ο Δρόμος για τα ΙΡΙΣ», η νέα εκπομπή της ΕΡΤ για τα Βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θα αποπειραθεί να μειώσει τις αποστάσεις μεταξύ υποψηφίων και κοινού, αλλά και μεταξύ της κινηματογραφικής αίθουσας και των θεατών, αυτές τις δύσκολες μέρες της παραμονής στα σπίτια. Σε έναν αγώνα δρόμου παρέα με τους περισσότερους υποψήφιους, ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος θα παράξει εξ’ αποστάσεως με τη βοήθεια της τεχνολογίας, 10 εκπομπές για τις υποψήφιες Ελληνικές ταινίες της χρονιάς και, μετά την ανακοίνωση των βραβείων, θα ακούσει τις πρώτες σκέψεις των βραβευμένων.

Πρόκειται περισσότερο για ένα πρωτότυπο πείραμα, παρά για μια ειδική εκπομπή: ένα πρότζεκτ που το ορίζει ο χρόνος και η ειδική συνθήκη, και το τοποθετεί στο εδώ και τώρα. Ακολουθώντας το λαμπρό παράδειγμα των Ελλήνων κινηματογραφιστών που σε κάθε δυσκολία βρίσκουν άμεσα λύση και πολύ συχνά μετουσιώνουν ανορθόδοξες καταστάσεις σε ευκαιρίες, η ΕΡΤ συντονίζεται με την αμεσότητα, το ταλέντο και την εφευρετικότητα τους.

Από 06.04.2020 και για 10 μέρες, η ειδική εκπομπή ″Ο Δρόμος για τα ΙΡΙΣ”  κάθε βράδυ στις 23.00 από την ΕΡΤ2.

Παρουσίαση/αρχισυνταξία/σκηνοθεσία/μοντάζ/παραγωγή: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

Τα Βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2020, θα απονεμηθούν διαδικτυακά στις 14 Απριλίου.

Μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες της ΕΑΚ στο youtube (ΗellenicFilmAcademychannel), το facebook (@greekfilmacademy) και το Instagram(@hellenicfilm), και απολαύστε καθημερινά βίντεο για τις υποψηφιότητες, σενάρια, αφιερώματα, και άλλα πολλά.

Βραβεία Ιρις
«Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου

Όλες οι φετινές ταινίες, σε ένα λεπτό εδώ: https://youtu.be/7LXCrUPOI5w

 

Sponsored Post