Βραβεία ΠΣΑΤ: Κορυφαίοι αθλητές για το 2019 ο Τσιτσιπάς και Στεφανίδη

Έναν ακόμη τίτλο πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο Έλληνας τενίστας.
Tony O'Brien / Reuters

Κορυφαίος αθλητής για το 2019 αναδείχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο πλαίσιο των 66ων βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Έναν ακόμη τίτλο πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2019.Ο 21χρονος τενίστας έλαμψε για ακόμη μία φορά, κατακτώντας τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα αθλητή, στο πλαίσιο των 66ων βραβείων του ΠΣΑΤ.Άλλωστε, οι μνήμες από το Λονδίνο είναι ακόμη νωπές, με τον Στέφανο να αναρριχάται στην κορυφή του ATP Finals, αντιμετωπίζοντας τους οκτώ κορυφαίους τενίστες του κόσμου.Την ίδια ώρα, κορυφαίος προπονητής για το 2019 αναδείχθηκε ο Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος εξαργύρωσε τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών του στίβου.Στο μεταξύ, το ειδικό βραβείο της κοινωνικής προσφοράς απονεμήθηκε σε ακόμη ένα μέλος της οικογένειας Τσιτσιπά, με τον Απόστολο – πατέρα του Στέφανου – να βραβεύεται από τον ΠΣΑΤ.

«Εάν δεν υπήρχε η λέξη οικογένεια δεν υπήρχαν ισορροπίες. Είναι δύσκολο για τους αθλητές να ακολουθούν τον πρωταθλητισμό. Η οικογένεια είναι η αρχή και το τέλος» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Κάνοντας ειδική αναφορά στα επιτεύγματα του γιο του, ο κ. Απόστολος υποστήριξε τα εξής: «Μέσα από την οικογένεια ο Στέφανος άναψε την φωτιά για τον δρόμο του πρωταθλητισμού. Πρέπει να προστατεύουμε τον θεσμό της οικογένειας και να είμαστε χαρούμενοι για τις προσπάθειές του και που συμμετέχει σε αυτά τα τουρνουά».

Οι νικητές ανά κατηγορία

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2019: Στέφανος Τσιτσιπάς (Τένις)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2019: Κατερίνα Στεφανίδη (Στίβος)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ 2019: Ολυμπιακός (Υδατοσφαίριση Ανδρών)

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2019: Γιώργος Πομάσκι (Στίβος)

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Εθνική Ομάδα Κωφών (Μπάσκετ Γυναικών) Σ

Στη Γιορτή των Κορυφαίων τιμήθηκαν με το έπαθλο του «Ανερχόμενου Ταλέντου» οι εξής: - Απόστολος Παπαστάμος (κολύμβηση)

- Κωνσταντίνος Λιβανός (ποδηλασία)

- Μιχαέλα Λάκη (τένις)

- Μαρία Τσαμοπούλου & Μελίνα Παππά (ιστιοπλοΐα)