Βραζιλία: Aκροδεξιός σχολιαστής χαστουκίζει γνωστό δημοσιογράφο εν ώρα ραδιοφωνικής εκπομπής

Οι δύο άνδρες δεν άργησαν να πιαστούν στα χέρια. Δείτε το βίντεο.
|
Le HuffPost

Άλλο ένα ακραίο περιστατικό προκάλεσε προβληματισμό στην κοινή γνώμη της Βραζιλίας πρόσφατα όταν ένας ακροδεξιός αρθρογράφος χτύπησε στο πρόσωπο τον γνωστό δημοσιογράφο, Γκλεν Γκρινγουολντ κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής.

Ο Γκρινγουολντ και ο Ογκόστο Νούνς είναι εξέχοντες προσωπικότητες στη χώρα αφού εκπροσωπούν δύο εκ διαμέτρου αντίθετους πολιτικούς χώρους.

Ο δημοσιογράφος που έπεσε θύμα της επίθεσης κατέστη κεντρικό πρόσωπο στη πολιτική σκηνή της χώρας μετά τη δημοσίευση σειράς άρθρων που αμφισβητούν τη νομιμότητα της μεγαλύτερης έρευνας διαφθοράς που έχει πραγματοποιηθεί.

Η αναφορά του -βασισμένη σε πλήθος μηνυμάτων που διέρρευσαν από κινητά τηλέφωνα- ήταν ιδιαίτερα επιζήμια για την κυβέρνηση του Ζαϊρ Μπολσονάρο αλλά και τους πολιτικούς της άκρας δεξιάς στη Βραζιλία.

Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν την Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Jovem Pan. Η κόντρα μεταξύ τους είχε ξεκινήσει από το παρελθόν όταν ο Νούνς, ένας γνωστός αρθρογράφος του περιοδικού Veja, είχε προτείνει οι δικαστικές Αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πάρουν πίσω τα υιοθετημένα παιδιά του Γκρινγουολντ.

Αναφερόμενος στα σχόλια του Νούνς, ο άνδρας δήλωσε: «Αυτό που έκανε ήταν το πιο άσχημο, πιο βρώμικο πράγμα που έχω δει στην καριέρα μου ως δημοσιογράφος».

Ο θύτης τότε του απάντησε πως απλώς ρώτησε ποιος φρόντιζε τα παιδιά του όσο εκείνος ξόδευε τον χρόνο του για μια «ανούσια έρευνα».

Ο Γκρινγουολντ κατηγόρησε τον αντίπαλό του πως είναι δειλός, ενώ εκείνος δεν άργησε να του επιτεθεί.

Προσωπικό του σταθμού μετέφερε τους δύο άνδρες εκτός του στούντιο.

(Με πληροφορίες από Guardian)