ΔΙΕΘΝΕΣ
19/06/2019 18:19 EEST | Updated 19/06/2019 18:36 EEST

Βρετανία: Δικαστήριο κρίνει ένοχο φοιτητή για την εκτύπωση τρισδιάστατου όπλου

Ηταν ικανό να επιφέρει θανατηφόρο πυροβολισμό

MET POLICE / HuffPost UK

Ενας άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης στην Μεγάλη Βρετανία, με την κατηγορία της κατασκευής όπλου - περίστροφου χρησιμοποιώντας ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή (3D printer). Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση, αυτού του είδους, που απασχολεί την δικαιοσύνη της χώρας.

Ο Τεντάι Μασουέρ, παραδέχθηκε την ενοχή του για την κατασκευή ενός πυροβόλου όπλου, από τρισδιάστατο εκτυπωτή, στο δικαστήριο του Σάουθουορντ, την Τετάρτη 18 Ιουνίου.

MET POLICE / HuffPost UK

Οι αστυνομικές αρχές έχοντας ένταλμα για έρευνα που αφορούσε ναρκωτικές ουσίες,στο σπίτι του Μασουέρ, τον Οκτώβριο του 2017, βρήκαν στοιχεία ενός τρισδιάστατου τυπωμένου πυροβόλου όπλου, ικανό να επιφέρει ένα θανατηφόρο πυροβολισμό.

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η βρετανική έκδοση της HuffPost UK, ο Μασουέρ δικαιολόγησε την κατασκευή του συγκεκριμένου όπλου, ως μέρος μίας εργασίας για το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούσε.Ο 26χρονος ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο Σάουθμπανκ του Λονδίνου την στιγμή του αδικήματος και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι τα στοιχεία που είχε κατασκευάσει ήταν ικανά να πυροδοτήσουν. Ωστόσο αρνήθηκε να δώσει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το κινηματογραφικό έργο που ετοίμαζε.

Σε έρευνα στην οποία προχώρησε η αστυνομία σχετικά με το ιστορικό αναζήτησης στο διαδίκτυο, που είχε ο Τεντάι Μασουέρ, αποκαλύφθηκε πως είχε παρακολουθήσει βίντεο που έδειχναν πώς χρησιμοποιείται ένας τρισδιάστατος εκτυπωτή εκτυπωτής για την κατασκευή πυροβόλων όπλων για χρήση πραγματικών πυρών.

Μία δεύτερη επιδρομή στο σπίτι του Μασουέρ, τον Φεβρουάριο του 2018, είχε σαν αποτέλεσμα την ανακάλυψη περαιτέρω στοιχείων ενός τρισδιάστατου τυπωμένου όπλου.

MET POLICE / HuffPost UK

Οπως ανέφερε ο αστυνομικός Τζόναθαν Ρόμπερτς, που ηγήθηκε της έρευνας, «Ο Μασουέρ  ισχυρίστηκε ότι εκτύπωσε το όπλο για ένα κινηματογραφικό έργο αλλά δεν εξήγησε γιατί περιέλαβε τα συστατικά μέρη που ήταν απαραίτητα για να είναι προς χρήση με πραγματικά πυρά».

Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 9 Αυγούστου.

Πηγή: HuffPost UK