ΔΙΕΘΝΕΣ
07/03/2021 08:21 EET

Βρετανία: Δραπέτης συνελήφθη όταν βγήκε από την κρυψώνα του για να αγοράσει βιντεοπαιχνίδι

Ηθελε να απολαύσει την απόδρασή του με το νέο Call of Duty.

Αστυνομία West Midlands

Ενας οπλισμένος δραπέτης στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες πίσω στη φυλακήπληρώνοντας την αδυναμία του στα βιντεοπαιχνίδια.

Ο επικίνδυνος άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη όταν έκανε το λάθος να βγει από το μέρος που κρυβόταν και πήγε σε κατάστημα για να αγοράσει το αγαπημένο του video game Call of Duty.

Ο κατάδικος φυγάς Κλιντ Μπάτλερ επιτέθηκε, μάλιστα, σε δύο αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον ελέγξουν στο κέντρο της πόλης του Μπέρμιγχαμ στις 13 Ιανουαρίου.

Βίντεο από την κάμερα που έφεραν πάνω τους οι αξιωματικοί έχουν καταγράψει τον δράστη να κλωτσάει έναν από τους ενστόλους στη βουβωνική χώρα και ένα άλλο στο πρόσωπο, προτού τον ρίξουν στο έδαφος και του περάσουν χειροπέδες.

Ο Μπάτλερ απέδρασε από την ανοιχτή φυλακή HMP του Σπρινγκ Χιλ πέρυσι, ενώ εξέτιε ποινή 17 ετών για εγκλήματα όπως ληστείες και αδικήματα με πυροβόλα όπλα.

Από την ημέρα της απόδρασής του, στις 28 Νοεμβρίου, έχει χαρακτηριστεί ως καταζητούμενος από την αστυνομία.

Αλλά ήταν το δέλεαρ της κυκλοφορίας του νέου Call of Duty, τον ώθησε να πάει στο κέντρο της πόλης με έναν φίλο του για να το αγοράσουν.

Ωστόσο, έπεσαν πάνω σε αστυνομικούς και άλλαξαν αμέσως πορεία, με αποτέλεσμα να κινήσουν τις υποψίες.

Οταν ρωτήθηκε από τους αξιωματικούς γιατί ήταν στην πόλη κατά τη διάρκεια του lockdown, ο φίλος του Μπάτλερ απάντησε: «Εχω έρθει να πάρω το νέο Call Of Duty επειδή δεν μπορώ με το lockdown».

Οταν, όμως, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εξακριβώσουν τα στοιχεία τους ο  ο Μπάτλερ τους επιτέθηκε.

Τελικά συνελήφθη και ενώ αρχικά έδωσε ένα ψεύτικο όνομα στις αρχές, εν τέλει διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον καταζητούμενο εδώ και μήνες δραπέτη των φυλακών.

Ο Μπάτλερ καταδικάστηκε σε επιπλέον 13 μήνες φυλάκιση για την απόδραση και σε άλλους έξι μήνες διαδοχικά για την επίθεση στους αξιωματικούς.

Πηγή: SkyNews