ΔΙΕΘΝΕΣ
16/05/2019 14:20 EEST | Updated 16/05/2019 15:19 EEST

Βρετανία: Ηπιε κατά λάθος κρασί αξίας 5.100 ευρώ - Μοναδική η αντίδραση του εστιατορίου

Πώς αντιμετώπισε η διεύθυνση του καταστήματος τον υπάλληλο που έκανε την πανάκριβη γκάφα.

Facebook/Hawksmoor

Ιδιαίτερα τυχερός στάθηκε ένας πελάτης στο εστιατόριο Hawksmoor στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος απόλαυσε μαζί με το δείπνο του ένα σπάνιο κρασί αξίας περίπου 5.150 ευρώ στην τιμή ενός απλού συνηθισμένου οίνου.

Το εστιατόριο, με μια ανάρτησή του στο twitter, τόνισε χιουμοριστικά ότι ελπίζει ο πελάτης του να είχε ένα όμορφο βράδυ, αφού του σερβιρίστηκε κατά λάθος το πανακριβό μπουκάλι Chateau le Pin Pomerol του 2001.

Philippe ROY via Getty Images
Ενα μπουκάλι Chateau le Pin Pomerol του 2001 βρίσκεται στο μενού του Hawksmoor με τιμή 4.500 λίρες Αγγλίας (στη φωτογραφία απεικονίζεται φιάλη του 1997)

Η διεύθυνση του καταστήματος συμβούλευσε το μέλος του προσωπικού που έκανε το λάθος να κρατήσει το κεφάλι του ψηλά. Οπως ανέφερε σε σχετικό tweet, «λάθη συμβαίνουν» και «σε αγαπάμε ούτως ή άλλως».

Το μήνυμα του εστιατορίου πυροδότησε μια σειρά από διασκεδαστικές απαντήσεις στο Twitter, όπως «πρέπει να πάμε στο Μάντσεστερ» και «να ποντάρουμε ότι δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν τη διαφορά».

Αλλοι επαίνεσαν το Hawksmoor επειδή δεν εξοργίστηκε με το εμπλεκόμενο μέλος του προσωπικού.

 

Σύμφωνα με τον οδηγό γευσιγνωσίας Cult Wines, υπάρχουν μόνο 500 φιάλες του συγκεκριμένου κρασιού σε όλο τον κόσμο. Ο οίνος περιφράφεται ως μια «εξαιρετική προσπάθεια» που χαρακτηρίζεται από «Το βαθύ ρουμπινί/μοβ χρώμα του, το οποίο συνοδεύεται από ένα εκπληκτικό άρωμα κρεμ ντε κασίς, λικέρ κερασιού, δαμάσκηνα, γλυκόριζα, καραμέλα και γλυκό ψωμί».

 Πηγή: BBC