ΔΙΕΘΝΕΣ
23/02/2018 09:12 EET | Updated 23/02/2018 09:17 EET

Βρετανία: Νοικιάζουν διαμερίσματα με αντάλλαγμα το σεξ αντί για νοίκι

Kenko Ito / EyeEm via Getty Images

Η παροχή στέγης σε κάποιον άνθρωπο με αντάλλαγμα το σεξ αντί για νοίκι είναι μια πρακτική που εδώ και καιρό συναντάται σε διάφορες χώρες και κυρίως στη Βρετανία. Συχνά ευάλωτα άτομα πέφτουν θύματα ιδιοκτητών διαμερισμάτων οι οποίοι τους ζητούν το κορμί τους για να τους παρέχουν αυτά που εμείς θεωρούμε αυτονόητα.

Μια γυναίκα στη Βρετανία περιγράφει στον Independent την εμπειρία της δηλώνοντας πως είναι ευγνώμων που ο ιδιοκτήτης της δεν τη βίασε. Όπως η ίδια αναφέρει, του ζητούσε συγνώμη επειδή δεν κοιμήθηκε μαζί του. Το όνομά της δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Η Ellie Flynn με αφορμή το θέμα προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ συνομίλησε με πολλούς ιδιοκτήτες αλλά και ενοικιαστές καταγράφοντας τις απόψεις τους. Μια γυναίκα που προσέφερε το σώμα της για μια στέγη της είπε: «Ένιωθα πως το κορμί μου παρέλυε κάθε φορά που ένιωθα ότι πάει να με αγγίξει. Κατά κάποιο τρόπο είμαι ευγνώμων που δεν το έκανε».

Να σημειωθεί ότι οι διαφημίσεις ενοικίου με αντάλλαγμα το σεξ εδώ και αρκετά χρόνια εμφανίζονται σε διάφορους ιστότοπους όπως το Craigslist.

Η εκπρόσωπος μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης δήλωσε πως οι επιτήδειοι έχουν εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση και τα θύματά της, συμπληρώνοντας πως «πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό φαινόμενο με στόχο τη δημιουργία σχέσεων που βασίζονται στη βαθιά εκμετάλλευση».

Πέρσι ο υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε πως οι άνθρωποι που προσφέρουν τις κατοικίες τους ζητώντας σεξουαλική ικανοποίηση παραβιάζουν το νόμο και θα τιμωρηθούν γι’αυτό.

Sponsored Post