ΔΙΕΘΝΕΣ
23/05/2019 18:25 EEST | Updated 23/05/2019 18:48 EEST

Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερες τουαλέτες από τους άντρες

Δύο γυναικείες προς κάθε μία ανδρική.

Gary Colet Photography via Getty Images

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Βρετανία, από την Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας, για κάθε μία ανδρική τουαλέτα στους δημόσιους χώρους, θα πρέπει να υπάρχουν δύο γυναικείες, όπως ακριβώς συμβαίνει στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Προτείνεται η δύο προς μία τουαλέτες λόγω των χρονοβόρων παραγόντων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όπως, εμμηνόρροια, ένδυση, καθώς και ανατομικών διαφορών» αναφέρεται στην έκθεση. 

Η έκθεση, με τίτλο «Πηγαίνοντας Τουαλέτα», εγείρει επίσης ανησυχίες σχετικά με τη μείωση του αριθμού των δημόσιων WC στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 74% των 2.089 ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν αρκετές τουαλέτες στην περιοχή τους.

Περίπου 700 δημόσιες τουαλέτες έχουν κλείσει από το 2010 ενώ η έλλειψη εγκαταστάσεων έχει αρνητικό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία καθώς και στην αρνητική διάθεση των πολιτών για έξοδο από το σπίτι, με ποσοστό έναν προς πέντε.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με προβλήματα υγείας που απαιτούν συχνή χρήση της τουαλέτας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη ή των παθήσεων του εντέρου, με το 43% να δηλώνει πως ότι δεν πηγαίνει με την συχνότητα που θα επιθυμούσαν. Συγχρόνως το 56% των ερωτηθέντων ξεκαθαρίζει  ότι εσκεμμένα αφυδατώνονται λόγω της έλλειψης δημόσιων τουαλετών, η οποία είναι γνωστό ότι έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Αλλο ένα στοιχείο, στο οποίο δίνει έμφαση η έρευνα, είναι το γεγονός πως η έλλειψη των εγκαταστάσεων, έχει αρηντικό αντίκτυπο και στη μείωση της παχυσαρκίας. 

Η έρευνα ολοκληρώνεται με την προτροπή προς την κυβέρνηση να αναστείλει τις περικοπές χρηματοδότησης προς τις τοπικές αρχές, με σκοπό να παράσχει περισσότερα χρήματα για επενδύσεις στις αστικές υποδομές και κατ′ επέκταση στην παροχή περισσοτέρων δημόσιων τουαλετών.

Πηγή: CNN