ΔΙΕΘΝΕΣ
20/06/2019 15:08 EEST | Updated 20/06/2019 15:19 EEST

Βρετανία: Τζόνσον εναντίον Γκόουβ και Χαντ για την ηγεσία των Συντηρητικών

Η τελική δυάδα θα προκύψει μετά από νέα ψηφοφορία.

ASSOCIATED PRESS

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την αντικατάσταση της Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Συντηρητικών της Μεγάλης Βρετανίας και την ηγεσία της χώρας φαντάζει ο Μπόρις Τζόνσον μετά και τη νέα θριαμβεύτική του επικράτηση στην 4η κατά σειρά ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού των Τόρις.

Αντίπαλοι του στην κούρσα της διαδοχής είναι οι Μάικλ Γκόουβ και Τζέρεμι Χαντ, που συμπληρώνουν την τελική τριάδα. Εκτός συνέχειας έμεινε ο Σάζιντ Τζάβιντ, μετά το αποτέλεσμα της νέας κάπλης που στήθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:

Μπόρις Τζόνσον 157 (+13 ψήφοι από την 3η ψηφοφορία)

Μάικλ Γκόουβ 61 (+10)

Τζέρεμι Χαντ 59 (+5)

Σάζιντ Τζάβιντ 34 (-4)

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκόουβ κατάφερε για πρώτη φορά να περάσει στη δεύτερη θέση, προσπερνώντας τον Χαντ για δύο ψήφους.

Οπως και στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις, στη διαδικασία συμμετείχαν και οι 313 βουλευτές των Τόρις, όμως αυτή τη φορά δύο εξ αυτών επέλεξαν να μην ψηφίσουν κανέναν εκ των υποψηφίων.

Το απόγευμα της Πέμπτης θα ακολουθήσει η δεύτερη ψηφοφορία (μεταξύ 17.30 και 19.30 ώρα Ελλάδος, από την οποία θα γίνει γνωστό ποιοι θα είναι οι δύο φιναλίστ που θα διεκδικήσουν τον επόμενο μήνα τις ψήφους των περίπου 160.000 μελών του κόμματος από όλη την επικράτεια.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί την εβδομάδα της 22ας Ιουλίου.

Sponsored Post