ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2020 14:45 EET | Updated 11/01/2020 15:11 EET

Βρετανία: Γυναίκα παρίστανε το έφηβο αγόρι για να κακοποιεί σεξουαλικά, ανήλικα κορίτσια

Μέσω των social media, εντόπιζε ανήλικα κορίτσια, τα γνώριζε και αντάλλαζε μαζί τους τολμηρές φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια ζητούσε να τα συναντήσει από κοντά.

Huffington Post

Μια γυναίκα στην Βρετανία καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης καθώς παρίστανε έναν 16χρονο έφηβο για να αποπλανεί και να κακοποιεί σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια.

Όπως γράφει το CNN, η Τζέμα Γουάτς, 21 ετών, δήλωσε ένοχη για 7 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης τον Νοέμβριο του 2019 και επέστρεψε στο δικαστήριο του Γουίντσεστερ για την ακρόαση της υπόθεσης.

«Στην συγκεκριμένη υπόθεση η Γουάτς στόχευε τα νεαρά της θύματα στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τα εξαπατούσε κάνοντάς τες να πιστεύουν ότι μπαίνουν σε μια σχέση με κάποιον που θα μπορούσαν να εμπιστευτούν», δήλωσε η Φίλιπα Κένραιτ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, η οποία ήταν μία από τις επικεφαλείς της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ΒΒC, η  Γουάτς είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ στα social media, όπου εμφανιζόταν ως ένας 16χρονος έφηβος, ονόματι Jake Waton. Μέσω αυτών των λογαριασμών, εντόπιζε ανήλικα κορίτσια, τα γνώριζε και αντάλλαζε μαζί τους τολμηρές φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια ζητούσε να τα συναντήσει από κοντά.

Η αστυνομία δήλωσε πως συνήθιζε να ταξιδεύει από το σπίτι της στο Ένφιλντ του βόρειου Λονδίνου, σε διαφορετικά μέρη της χώρας για να συναντήσει τα θύματά της. 

Simon Dawson / Reuters

Η Γουάτς ξεκίνησε να απασχολεί τις βρετανικές Αρχές τον Μάρτιο του 2018, όταν ένας γιατρός κατήγγειλε στην Αστυνομία του Χάμσαϊρ ότι ένα κορίτσι διατηρούσε ερωτική σχέση με ένα μεγαλύτερο αγόρι. Ωστόσο πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι να αποκαλυφθεί πλήρως η δράση της, με τη συνεργασία των αστυνομικών Αρχών από άλλες περιοχές.

Οι κατηγορίες αφορούν σε τέσσερα κορίτσια, μιας 14χρονης από το Χάμσαϊρ και τριών 15χρονων από το Σάρεϊ, το Πλίμουθ και τα Γουεστ Μίντλαντς. Σύμφωνα με την Guardian, όλα τα θύματα της 21χρονης πίστευαν ότι διατηρούσαν σχέση με ένα 16χρονο αγόρι, μέχρι που έμαθαν την αλήθεια από τις Αρχές. 

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές πιστεύουν ότι τα θύματα της νεαρής είναι πολλά περισσότερα.

«Πιστεύω ότι θα αποκαλυφθούν ακόμα περισσότερα θύματα, που μπορεί να είχαν σχέση με την Γουάτς αλλά να μην είχαν συνειδητοποιήσει ως τώρα ότι πρόκειται για γυναίκα. Εκτιμώ ότι μπορεί να μιλάμε για 20-50 άτομα», δήλωσε η Φίλιπα Κένραιτ

«Ήταν μια εμπειρία που άλλαξε τη ζωή όλων των θυμάτων. Πίστευαν ότι είχαν σχέση με ένα νεαρό αγόρι και στη συνέχεια έμαθαν ότι επρόκειτο για γυναίκα. Για κάποια από τα κορίτσια ήταν η πρώτη τους σχέση. Τις είχε ξεγελάσει απόλυτα. Πολλές κοπέλες είναι νέες και αθώες».

πηγή: cnn/bbc

Sponsored Post