ΔΙΕΘΝΕΣ
23/01/2019 13:15 EET

Βρετανική οικογένεια «από την Κόλαση» σπέρνει πανικό στη Ν. Ζηλανδία

Η πολυμελής οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και των μικρών παιδιών, έβριζε, έκλεβε, βρώμιζε, απειλούσε, κατέστρεφε.

Γέμισαν μία παραλία με σκουπίδια και απείλησαν να πλακώσουν στο ξύλο τους κατοίκους της περιοχής που τους ζήτησαν να τα μαζέψουν. 

 Εκλεψαν ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο και διάφορα άλλα πράγματα από ένα βενζινάδικο. 

Κατέστρεψαν ένα διαμέρισμα στο οποίο έμειναν.

Αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό σε τουλάχιστον τρία καφέ και εστιατόρια, υποστηρίζοντας ότι βρήκαν τρίχες στο φαγητό τους.

Καταδικάστηκαν να πληρώσουν πρόστιμο για κλοπές. 

Εμφανίστηκαν με τέσσερα παιδιά σε ένα ξενοδοχείο στο οποίο είχαν κλείσει δωμάτια για έξι ενήλικες κι έγιναν επιθετικοί όταν οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να τους δεχτούν.

Tα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα κατορθώματα της βρετανικής οικογένειας που πήγε στη Νέα Ζηλανδία τα Χριστούγεννα «για να δει τα Χόμπιτ», έγινε πρώτο θέμα στα τοπικά ΜΜΕ και τελικώς απελάθη.

Η πολυμελής οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και των μικρών παιδιών, έβριζε, έκλεβε, βρώμιζε, απειλούσε, κατέστρεφε και δημιουργούσε επεισόδια απ′ όπου περνούσε, με αποτέλεσμα να «επικηρυχθεί» στα social media και να βρεθεί αντιμέτωπη με πενταετή απαγόρευση εισόδου στη Ν. Ζηλανδία.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων, η δράση των βρετανών τουριστών «από την Κόλαση» είχε ως εξής:

7 Δεκεμβρίου 2018:

Οπως φαίνεται σε βίντεο κάμερας ασφαλείας σε βενζινάδικο του Ολμπανι, την ώρα που δύο γυναίκες της οικογενείας ψωνίζουν, δύο παιδιά της ίδιας οικογενείας κλέβουν ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο κι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. 

 

3 Ιανουαρίου 2019:

Ομάδα 13 τουριστών παραγγέλνουν ποτά και τέσσερα γεύματα στο εστιατόριο  Backyard Bar & Restaurant. Σύμφωνα με τον μάνατζερ, έβαλαν μυρμήγκια στα πιάτα τους και αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό. Δύο νύχτες αργότερα, όταν ο μάνατζερ είχε ρεπό, εμφανίστηκαν στο ίδιο εστιατόριο και αρνήθηκαν να πληρώσουν υποστηρίζοντας ότι βρήκαν τρίχες στο φαγητό τους. 

9 Ιανουαρίου:

Τρία μέλη της ομάδας πήγαν στο Montrose Cafe, παρήγγειλαν φαγητό αξίας 110 δολαρίων και στη συνέχεια πέταξαν πιάτα σε ένα σερβιτόρο κι έφυγαν χωρίς να πληρώσουν. Το ίδιο συνέβη και σε ένα άλλο εστιατόριο της περιοχής. 

13 Ιανουαρίου:

Οπως φαίνεται σε διάφορα βίντεο που εμφανίστηκαν στα social media, η ίδια ομάδα πετάει σκουπίδια και άδεια μπουκάλια αλκοόλ στην παραλία Τακαπούνα, απειλώντας να σπάσουν τα κεφάλια των κατοίκων της περιοχής που τους ζήτησαν τα ρέστα. 

Μέλη της ίδιας ομάδας εμφανίζονται αργότερα σε ένα εστιατόριο και ζητάνε τα λεφτά τους πίσω αφού τελειώνουν το φαγητό τους. 

Μία άλλη ομάδα της ίδιας οικογενείας αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό τον 250 δολαρίων στο εστιατόριο Mr. India, υποστηρίζοντας ότι το φαγητό τους είχε τρίχες.

 14 Ιανουαρίου:

Ο ιδιοκτήτης ενός καφέ δίπλα στο ξενοδοχείο Ibis στο οποίο έμεινε η οικογένεια, κατήγγειλε ότι τον έβρισαν και αρνήθηκαν να πληρώσουν ένα κέικ σοκολάτα. 

15 Ιανουαρίου:

Μία αίτηση κάνει την εμφάνισή της στο change.org, η οποία ζητά από τις αρχές να ξεφορτωθούν τους συγκεκριμένους τουρίστες και «να δώσουν ένα μάθημα σε μελλοντικούς επισκέπτες ότι τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή». Η υπηρεσία Μετανάστευσης της Ν.Ζηλανδίας εκδίδει διαταγή απέλασης και λίγο αργότερα η Αστυνομία σπεύδει στο Burger King της πόλης Χάμιλτον, όπου η συγκεκριμένη οικογένεια είχε απαιτήσει να μην πληρώσει για το γεύμα της, ενώ τα ανήλικα έκλεβαν νομίσματα από μηχανές πώλησης. 

16 Ιανουαρίου:

Μία γυναίκα 26 ετών, μέλος της ομάδας, εμφανίζεται σε Δικαστήριο του Χάμιλτον, κατηγορούμενη για κλοπές σε βενζινάδικο του Οκλαντ. Η Τίνα Μαρία Κας ομολόγησε ότι έκλεψε αναψυκτικά Red Bull, σχοινί και γιαλιά ηλίου την παραμονή των Χριστουγέννων κι ότι επέστρεψε στο ίδιο βενζινάδικο λίγες μέρες αργότερα, από το οποίο έκλεψε άλλη μία δόση από τα ίδια, συνολικής αξίας 50 δολαρίων. 

Παρ′ όλο που όλα τα μέλη της οικογένειας έλαβαν διαταγή απέλασης μετά το επεισόδιο στο Burger King, κάποιοι παραμένουν στη Ν. Ζηλανδία, καθώς ο νόμος τους επιτρέπει να κάνουν έφεση και να παραμείνουν στην χώρα μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους.