ΔΙΕΘΝΕΣ
25/09/2020 10:22 EEST | Updated 25/09/2020 10:23 EEST

Βρετανοί τουρίστες εκμεταλλεύονται τα δωρεάν τεστ για να πάνε διακοπές στην Κύπρο

Μάλιστα δεν διστάζουν να αναρτήσουν τις πράξεις τους στα social media.

KIRILLM VIA GETTY IMAGES

Βρετανοί που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα κορονοϊού εκμεταλλεύονται το ήδη επιβαρυμένο σύστημα διεξαγωγής τεστ στην χώρα, προκειμένου να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Κύπρο.

Το νησί της Μεσογείου, που συνολικά έχει καταγράψει λιγότερα από 2.000 κρούσματα Covid-19, απαιτεί από τους ταξιδιώτες που φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, να προσκομίζουν έγγραφο το οποίο θα αποδεικνύει πως είναι αρνητικοί στο τεστ του κορονοϊού.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει πολλάκις επισημάνει πως οι πολίτες δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται τα τεστ για τις διακοπές τους, κάτι το οποίο μάλλον δεν κάνουν, αφού υποβάλλονται στα δωρεάν τεστ που χορηγεί το κράτος, γλιτώνοντας περίπου 100 με 200 λίρες που θα κόστιζε ένα αν το έκαναν μόνοι τους.

Σε ένα γκρουπ στο Facebook, ένας άνδρας περιέγραψε πως αυτός και ένας φίλος του, χρησιμοποίησαν την υπηρεσία δοκιμών του εθνικού συστήματος Υγείας προκειμένου να πάνε στην Σκωτία για διακοπές.

«Τα κέντρα δοκιμών σου δίνουν άμεσα αποτελέσματα μέσα σε 25 μόλις ώρες», έγραψε.

«Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τις δοκιμές αυτές για ταξιδιωτικούς σκοπούς, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, όπως και στην δική μας, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αν δεν κάναμε το τεστ, θα χάναμε 1.800 λίρες», συμπλήρωσε.

 

Εντωμεταξύ, ένα δεύτερο άτομο έγραψε στο Twitter: «Είμαι στην Κύπρο, έκανα δωρεάν το τεστ στην Βρετανία και η εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική».

Η Ύπατη Επιτροπή της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει διευκρινίσει πως θα δέχεται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που πραγματοποιούνται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Υγείας μιλώντας στην βρετανική έκδοση της HuffPost είπε: «Μόνο τα άτομα με συμπτώματα θα πρέπει να κάνουν το τεστ. Όλοι οι άλλοι οφείλουμε να μην εκμεταλλευόμαστε την υπηρεσία για να προστατεύσουμε το σύστημα και όσους το έχουν ανάγκη πραγματικά».

«Εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για να κάνετε ένα τεστ, μπορείτε να συνεχίσετε να προστατεύετε τον εαυτό σας, τους αγαπημένους σας και τους γύρω, πλένοντας συχνά τα χέρια σας, φορώντας μάσκα σε κλειστούς χώρους, διατηρώντας τις αποστάσεις και μένοντας σπίτι αν έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον που νοσεί», πρόσθεσε.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost