ΔΙΕΘΝΕΣ
26/07/2019 11:32 EEST

Ποδηλάτης διέσχιζε την έρημο κι έσωσε άνδρα και τα σκυλιά του από βέβαιο θάνατο

Είχε κολλήσει το αυτοκίνητό του στην έρημο του Όρεγκον και διέσχισε, μαζί με τα δυο σκυλιά του, 22 χιλιόμετρα με τα πόδια

Ένας 73χρονος, ο Γκρέγκορι Ράντολφ, ήταν κυριολεκτικά κοντά στον θάνατο όταν ένας ποδηλάτης έπεσε πάνω του, 22 χιλιόμετρα μακριά από το αυτοκίνητό του, που είχε κολλήσει σε έναν στενό δρόμο. Ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση , όταν τον βρήκε ο Τόμας Κουινουάνς στην έρημο του Όρεγκον των ΗΠΑ στις 18 Ιουλίου.

Ο Τόμας δεν είχε δει κανέναν άνθρωπο καθ όλη τη διάρκεια της ποδηλατικής του διαδρομής που διαρκούσε μέρες, στο λεγόμενο «Oregon Outbreak», μια αραιοκατοικημένη έκταση βοσκοτόπων στο νοτιοκεντρικό τμήμα της πολιτείας. Μόλις είδε από μακριά τον άτυχο άνδρα, νόμιζε στην αρχή ότι ήταν νεκρή αγελάδα, όπως δηλώνει ο ίδιος στο πρακτορείο Associated Press.

O Ράντολφ δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, δεν μπορούσε να μιλήσει, ούτε να σηκωθεί και με το ζόρι ήπιε νερό. Ο ποδηλάτης, αν και δεν είχε σήμα, τον έσωσε με το κουμπί SOS του GPS του και περίμενε δίπλα του μέχρι να έρθουν οι πρώτες βοήθειες. Σε μια ώρα είχε φτάσει ασθενοφόρο, αλλά πήραν μόνο τον ίδιο και κανένα από τα σκυλιά. Το ένα μάλιστα είχε χαθεί και νόμιζαν ότι πέθανε. Λίγη ώρα αργότερα, ήταν δουλειά του σερίφη της περιοχής να σώσει το ένα από τα δύο ζωντανά.

Η αστυνομία της πολιτείας του Όρεγκον δήλωσε ότι χρησιμοποίησε αεροπλάνο για να εντοπίσει το τζιπ του Ράντολφ δύο ημέρες αργότερα, στις 20 Ιουλίου. Το δεύτερο σκυλί του είχε μείνει στην περιοχή και ήταν επίσης ζωντανό. «Είχε πιει νερό από λακκούβες», ανέφεραν οι αρχές.

Ο Ράντολφ πέρασε αρκετές νύχτες στο νοσοκομείο, αλλά τώρα είναι σπίτι του και αναρρώνει. Ο ποδηλάτης ολοκλήρωσε το ποδηλατικό του ταξίδι και δήλωσε τυχερός που βρήκε ζωντανό τον άνδρα και κατάφερε να καλέσει βοήθεια πριν να είναι αργά.

Πηγή: Associated Press