ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/01/2019 10:27 EET

Βροχές και καταιγίδες μέχρι και την Κυριακή

Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Eurokinissi

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά, πρόσκαιρα πυκνές, κυρίως στην κεντρική Στερεά και τα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου, προβλέπει για το Σάββατο η ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση, ενώ αναμένεται παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση θα υπάρξει από το βράδυ. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Για την Κυριακή αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην υπόλοιπη ανατολική νησιωτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.