Αποκήρυξε τον Woody Allen η Mira Sorvino στέλνοντας ανοιχτή επιστολή στην κόρη του: «Σε πιστεύω και σε στηρίζω»

Μια πολύ τολμηρή και γενναία κίνηση έκανε η Mira Sorvino, η πρωταγωνίστρια του «Ακαταμάχητη Αφροδίτη» (1995) σε σκηνοθεσία Woody Allen, για το οποίο κέρδισε το Όσκαρ Β′ Γυναικείου, στέλνοντας ανοιχτή επιστολή στην κακοποιημένη κόρη του, τη Dylan Farrow.

Η Sorvino είναι μια από τις γυναίκες των οποίων η καριέρα καταστράφηκε από τον Weinstein, για το οποίο μίλησε πριν λίγους μήνες. Πλέον, όμως, έστειλε και μια ανοιχτή επιστολή στην Dylan Farrow, την κόρη του Woody Allen που η ίδια κατηγορεί ότι την κακοποίησε όσο ήταν παιδί.

Γράφει στην αρχή, «Ομολογώ ότι όταν συνεργάστηκα με τον Woody Allen ήμουν μια αφελής νέα ηθοποιός. Κατάπια τον τρόπο που σε παρουσίασαν τα Μέσα όσον αφορά τις κατηγορίες σου ενάντια στον πατέρα σου, ως μια διεστραμμένη μάχη της Mia Farrow και εκείνου (δύο γονιών που διαφωνούσαν για την επιμέλεια των παιδιών τους) και δεν το έψαξα περισσότερο και για αυτό λυπάμαι πραγματικά. Και χρωστάω και μια συγνώμη στη Mia».

Και συνεχίζει, «Κάναμε παρέα [με τον Woody] αλλά δεν ήμασταν φίλοι και ουδέποτε έκανε κάποια ανάρμοστη κίνηση. Προσωπικά ποτέ δεν είδα αυτή την απρεπή συμπεριφορά προς νέα κορίτσια. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την αδιαφορία μου». Εξηγώντας στην πορεία πώς κατέληξε να αντιλαμβάνεται ότι ευθύς εξαρχής η Dylan ήταν ειλικρινής στις κατηγορίες ενάντια στον πατέρα της, η Sorvino ξεσπάει λέγοντας, «Λυπάμαι τόσο πολύ Dylan! Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα αισθανόσουν όλα αυτά τα χρόνια, να βλέπεις κάποιον που σε πλήγωσε ως παιδί, όταν ήσουν ένα εύθραυστο μικρό κορίτσι και αυτός όφειλε να φροντίσει, να κερδίζει συμπάθειες και να αδιαφορεί για σένα».

Κλείνει στέλνοντας της θερμές ευχές και μια υπόσχεση ανοιχτής υποστήριξης, υπογραμμίζοντας ότι την πιστεύει, «Είσαι μια πραγματική ηρωίδα και σε στηρίζω».

Τα δε σχόλια στην ιστοσελιδα της HuffPost οπού αναρτήθηκε η επιστολή, είναι άκρως υποστηρικτικά και φέρνουν ξανά στην επιφάνεια το πρόβλημα ότι στην κακοποίηση, δυστυχώς συχνά το ότι δεν πιστεύουν τα θύματα είναι ίσως το πιο επιβαρυντικό - ψυχικά - παρελκόμενο.

Πηγή: HuffPost