Ξεκινά η Greek Tourism Expo '17, η διεθνής έκθεση τουρισμού

Έμφαση στη γαστρονομία, αλλά και παρουσίαση εναλλακτικού τουρισμού

Από τις 8 ως τις 10 Δεκεμβρίου θα τρέξει η διεθνής έκθεση τουρισμού «Greek Tourism Expo ’17», στο συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo. Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό.

Όπως κάθε χρόνο, θα παρουσιαστούν όλοι οι τομείς του ελληνικού τουρισμού, ενώ για πρώτη χρονιά θα συμμετέχουν και οι εξής νέοι κλάδοι: γαστρονομία τουρισμού, εναλλακτικός και εσωτερικός τουρισμός, τουρισμός υγείας, εξοικονόμηση ενέργειας - βιοκλιματικά ξενοδοχεία.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί ημερίδες και εκδηλώσεις για όλους τους τομείς. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα συμμετέχουν 150 Διεθνείς Hosted Buyers για κάθε κλάδο από 40 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων, της Ασίας, αλλά και από Αμερική και Καναδά. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν διεπιχειρησιακές (Β2Β) συναντήσεις με τους εκθέτες, ενώ θα συμμετέχουν περιφέρειες, δήμοι, εταιρείες και επαγγελματίες του τουρισμού όλων των κατηγοριών.

Η Ελληνική Γαστρονομία έχει την τιμητική της

Τα τρόφιμα και ποτά που παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας από πολλές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν «αγοραστές» από διάφορες χώρες. Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν σε ειδικό χώρο και να προσφέρουν στους εκθέτες και επαγγελματίες επισκέπτες δικά τους φαγητά, γλυκά και ποτά για να προωθήσουν τις νέες συνεργασίες τους. Συμμετέχουν εταιρείες και επαγγελματίες παραγωγής και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών, έτοιμων προϊόντων και ποτών.

New Entry: εναλλακτικός και εσωτερικός τουρισμός

Η μεγάλη, δυναμική και διεθνής αύξηση του εναλλακτικού τουρισμού, καθώς έχει τζίρο πολλών δις δολαρίων, μπορεί και οφείλει να έχει παρουσία και στη χώρα μας, ιδίως μιας και υπάρχουν πολλές, μικρές εταιρείες, καθώς και τα γραφεία σε όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό. Συμμετέχουν όλες οι κατηγορίες εναλλακτικού τουρισμού, όπως: Nature Walking, Hiking, Trekking Tours, Sailing, Fun Water Games, Events & Races Organizers, Camping, Running, Marathon & Triathlon, Windsurfing, Canoe Kayak, River Rafting, Horse Riding Tours, Sports.

Ανάπτυξη του τουρισμού υγείας

Η ραγδαία ανάπτυξη που σημειώνει σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι και ο στόχος για την προβολή της Ελλάδας ως ιδανικός προορισμός για τουρισμό υγείας. Ο πλούτος των ελληνικών ιαματικών πηγών και άλλων φυσικών μέσων υγείας, αλλά και η μεγάλη ανάπτυξη της ιατρικής στη χώρα μας προσφέρουν άριστους τρόπους θεραπείας, αναζωογόνησης και ξεκούρασης. Στο πλαίσιο αυτό, δίνουν δυναμικό παρόν οι περιφέρειες και οι δήμοι με ιαματικές πηγές και άλλα μέσα υγείας τουρισμού της περιοχής τους, όπως νοσοκομεία, κλινικές και ιατρικά κέντρα, επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου υγείας & τουρισμού, ιατρικοί σύλλογοι, τουριστικά γραφεία και ασφαλιστικές εταιρείες.

Τέλος, στην έκθεση θα υπάρχει και διαγωνισμός μελετών με θέμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας - Βιοκλιματικά Ξενοδοχεία», ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του κόστους σε όλες τις τουριστικές μονάδες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)