ΔΙΕΘΝΕΣ
15/11/2019 22:01 EET | Updated 15/11/2019 22:21 EET

Ξύλο και των γονέων σε αγώνα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου

Αποβολή επ' αόριστον για τον αρνητικό πρωταγωνιστή Μάιλς Γκάρετ, που χτύπησε αντίπαλο παίχτη στο κεφάλι με το κράνος του.

Το παιχνίδι του αμερικάνικου ποδοσφαίρου ανάμεσα στους Pittsburgh Steelers και στους Cleveland Browns, που έγινε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο, λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα.

Οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ το σκόρ ήταν 21 - 7 υπέρ του Cleveland, ο αμυντικός των Browns, Μάιλς Γκάρετ, επιτέθηκε εξαγριωμένος κατά του κουόρτερμπακ των Steelers, Μέισον Ρούντολφ, «ξερίζωσε» στην κυριολεξία,  το κράνος που φορούσε και στην συνέχεια τον χτύπησε με αυτό στο κεφάλι.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε ρινγκ. Ο Μορίς Πάουνσι, συμπαίχτης του Ρούντολφ άρχισε να κλωτσάει τον Γκάρετ, ενώ ο αμυντικός των Browns, Λάρι Ογκουντζόμπι επιτέθηκε και αυτός στον Ρούντολφ, ρίχνοντας τον στο έδαφος.

Και οι τρείς παίχτες που ενεπλάκησαν στον άγριο καβγά, Πάουνσι, Ογκουντζόμπι και Γκάρετ αποβλήθηκαν από το παιχνίδι.

Η αντίδραση της διοργανώτριας αρχής του αμερικάνικου ποδοσφαίρου NFL, ήταν άμεση, καθώς την επομένη κιόλας του αγώνα, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε την αποβολή τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν απ′ όλες τις δραστηριότητες, αθλητικές και μη του Μάιλς Γκάρετ, χωρίς το δικαίωμα πληρωμής. Ο Μόρις Πάουνσι τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές, ενώ ο Ογκουντζόμπι με μία. Παράλληλα επιβλήθηκε πρόστιμο 250,000 δολαρίων και στις δύο ομάδες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Μπέικερ Μέιφιελντ, κουόρτερμπακ των Cleveland Browns, καταδίκασε την ενέργεια του Γκάρετ, χαρακτηρίζοντας την, «αδικαιολόγητη».

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο αρνητικός πρωταγωνιστής Μάιλς Γκάρετ δήλωσε μετανιωμένος για ότι έγινε. «Εκανα ένα λάθος και έχασα την ψυχραιμία μου. Το έχω μετανιώσει. Δεν έπρεπε ποτέ να φτάσουν σε αυτό το σημείο τα πράγματα και γι’αυτό φταίω εγώ».

Οσο για τον κουόρτερμπακ των Pittsburgh Steelers, Μέισον Ρούντολφ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως, «Ηταν μία δειλή ενέργεια από μεριάς του. Δεν πειράζει, απλά δεν πρόκειται να ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά από κανέναν».

Οσο για τους τηλεθεατές και τους σχολιαστές του αγώνα που μεταδιδόταν σε ζωντανή μετάδοση από το Fox Sports, στα πλαίσια του Thursday Night Football, δήλωσαν συγκλονισμένοι από την συμπεριφορά του Γκάρετ, ζητώντας την άμεση αποβολή του από το πρωτάθλημα, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη επίθεση

Πηγή: HuffPost US

This article has been updated to include the NFL’s announced suspensions.