ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ UVC RAY TECH

Ξενοδοχεία και επαγγελματικοί χώροι απαλλαγμένοι από μικρόβια και ιούς με τεχνολογία UVC

3
Huffpost GR
3

Σήμερα και με βάση τη νέα πραγματικότητα, τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι χώροι εστίασης και γενικά όλοι οι χώροι συγκέντρωσης κοινού, χρειάζονται τρόπους εύκολης, γρήγορης και αποτελεσματικής απολύμανσης περισσότερο από ποτέ. Ειδικά τώρα που η ανάγκη και η απαίτηση του κόσμου για υγιεινή και ασφάλεια είναι αντίστοιχα μεγαλύτερη από ποτέ.

Μια εναλλακτική και αποτελεσματική μέθοδος απολύμανσης κλειστών χώρων χωρίς χημικά που εφαρμόζεται αρκετά στο εξωτερικό είναι η χρήση ειδικών φορητών συσκευών που παράγουν με τεχνητό τρόπο UVC ακτινοβολία. Πρόκειται για μια πιστοποιημένη μέθοδο αναγνωρισμένη σε επιστημονικό επίπεδο.

Ουσιαστικά, η UVC ακτινοβολία απενεργοποιεί μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια, μύκητες, ιούς και πρωτόζωα, διασπώντας το DNA τους με αποτέλεσμα να είναι ανίκανοι να προκαλέσουν κάποια ασθένεια στους ανθρώπους. Αυτή η ικανότητά της την καθιστά ως μια αποτελεσματική, χωρίς χημικά και κατ’ επέκταση φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο απολύμανσης και αποστείρωσης κλειστών χώρων. Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να αναπτύξουν αντίσταση σε αυτή την τεχνολογία.

Για την ιστορία, η χρήση της ακτινοβολίας για την απολύμανση άρχισε πριν από δεκάδες χρόνια. Το 1878, περίπου πριν ενάμιση αιώνα, ο ’Αγγλος φυσιολόγος Arthur Downes και ο επιστήμονας Thomas P. Blunt ύστερα από πειράματα ανακάλυψαν ότι η έκθεση σε φως μικρού μήκους κύματος μπορεί να σκοτώσει βακτήρια, ιούς και μικροοργανισμούς. Λίγο αργότερα, διαπιστώθηκε ότι ειδικότερα η ακτινοβολία UVC, η οποία στη φύση μπλοκάρεται από το όζον της ατμόσφαιρας, είναι η περισσότερο αποτελεσματική.

Πρόκειται για το ένα από τα τρία είδη υπεριώδους φωτός που υπάρχουν στη φύση και το πιο ισχυρό. Τα άλλα δύο είναι η UVA και η UVB ακτινοβολίες, από τις οποίες προστατευόμαστε χρησιμοποιώντας αντηλιακό.

Οι επιστήμονες λοιπόν, συνειδητοποίησαν ότι η τεχνητά δημιουργούμενη UVC ακτινοβολία μπορούσε να κάνει οποιοδήποτε περιβάλλον αφιλόξενο για μικροοργανισμούς, βακτήρια, ιούς και άλλα παθογόνα.

Τις επόμενες δεκαετίες η τεχνητά παραγόμενη UVC ακτινοβολία άρχισε να χρησιμοποιείται ως βασική μέθοδος απολύμανσης, αλλα και αποστειρωσης εσωτερικών χώρων, σχολείων, νοσοκομείων, αεροπλάνων, γραφείων και εργοστασίων σε καθημερινή βάση.
Από τις αρχές του 20ου αιώνα η υπεριώδης ακτινοβολία άρχισε να χρησιμοποιείται και για την απολύμανση του πόσιμου νερού. Συστήματα επεξεργασίας νερού UV πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στη Γαλλία, αλλά σιγά σιγά εφαρμόστηκαν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική, καθώς διαπιστώθηκε ότι κάποια παράσιτα ήταν ανθεκτικά σε χημικά απολυμαντικά, όπως το χλώριο.

Ύστερα από σχεδόν έναν αιώνα η εφαρμογή της είναι μια ευρέως πλέον αποδεκτή και αποτελεσματική πρακτική από την επιστημονική κοινότητα, έχοντας συνεχώς νέες εφαρμογές και καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε εποχής.
Στην Ελλάδα τεχνολογία και συσκευές UVC παρέχει η ελληνική εταιρεία η UVC RAY TECH, δίνοντας τη δυνατότητα απολύμανσης εσωτερικών χώρων και μειωσης ιικού και μικροβιακού φορτιου εύκολα, γρήγορα και με μηχανήματα που παράγονται στη χώρα μας. Η χρήση τους είναι ασφαλής, ενώ η τεχνολογία και συσκευές της UVC RAY TECH υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές που ορίζονται στα πρωτόκολλα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Huffpost GR

Για τα ξενοδοχεία δεν είναι απλώς ένα επιπλέον μέτρο υγιεινής, αλλά το μέγιστο μέτρο ασφαλείας που μπορεί αυτή τη στιγμή να παρθεί και φυσικά ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την ασφαλεια των πελατων, με χρήση τεχνολογίας χωρίς χημικά σκευάσματα.

Τα ξενοδοχεία και άλλοι επαγγελματικοί χώροι, μπορούν να αποκτήσουν τέτοιες συσκευές και να έχουν έτσι αυτονομία χωρίς εξάρτηση από υπηρεσίες τρίτων. Ειδικά για τα ξενοδοχεία παρέχεται από την UVC RAY TECH και ειδική ταινία “σφράγισης” για κάθε δωμάτιο με QR code το οποίο εξηγεί με βίντεο στον πελάτη τη διαδικασία που προηγήθηκε στο δωμάτιο. Έτσι, οι ξενοδόχοι θα μπορούν να εξασφαλίσουν στον κόσμο τη σιγουριά και την ηρεμία που χρειάζεται στις διακοπές του, τις οποίες θα μπορεί να απολαύσει χωρίς να φοβάται ότι το δωμάτιό του είναι “μολυσμένο” από το μικροβιακό φορτίο του προηγούμενο πελάτη. Οι πελάτες όχι μόνο να είναι, αλλά και να αισθάνονται ασφαλείς!

Η χρήση των μηχανημάτων της UVC RAY TECH είναι σχετικά απλή και σε κάθε χρήστη παρέχεται εκπαίδευση από την εταιρεία. Η σωστή χρήση διασφαλίζεται και από συστήματα αισθητήρων που υπάρχουν στη συσκευή.

Ο χρήστης τοποθετεί τη συσκευή στο χώρο που θέλει να απολυμάνει και βγαίνει από το δωμάτιο κλείνοντας πίσω του την πόρτα. Η συσκευή χειρίζεται από μακριά με ειδικό λογισμικό, ενώ η διάρκεια χρήσης εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου. Μπορεί να διαρκέσει από 5 λεπτά και πάνω. Μαζί με τη συσκευή δίνεται και ένα ειδικό tablet, με το οποίο μπορεί να χειρίζεται το μηχάνημα από απόσταση και να παρακολουθεί τη λειτουργία του.

Huffpost GR

Για τη διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας η συσκευή διαθέτει δύο συστήματα αισθητήρων. Το ένα βρίσκεται πάνω στη συσκευή και σε περίπτωση που ανιχνεύσει κίνηση στο χώρο σταματά τη λειτουργία της συσκευής. Το δεύτερο τοποθετείται στην πόρτα, ώστε αν κάποιος μπει στο δωμάτιο να απενεργοποιηθεί η συσκευή.

Μία συσκευή UVC είναι απαραίτητος πλέον εξοπλισμός και επένδυση για κάθε χώρο που υποδέχεται κοινό καθώς αποτελεί ένα μακροπρόθεσμο και ισχυρό μέτρο υγιεινής και ασφάλειας στη νέα εποχή!

***Επισημαίνεται ότι η χρήση των συσκευών αυτών και της σχετικής τεχνολογίας περιλαμβάνεται από τον Ιούλιο 2020, στα επίσημα πρωτόκολλα και οδηγίες που παρέχει το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών. Τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες αυτές αναπτύχθηκαν για περισσότερες από 15 κατηγορίες χώρων (εστίαση, καταστήματα ΟΠΑΠ, καταστήματα λιανικής, ξενοδοχεία κλπ) σε συνεργασία με καθηγητές και ομάδα του τμήματος δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.