ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/05/2018 12:22 EEST | Updated 08/05/2018 13:16 EEST

Ξέσπασμα οργής για τις πλημμύρες στην Ηλεία. «Ντρεπόμαστε που είμαστε 'Έλληνες»

Eurokinissi

Άσχημες μνήμες ξυπνούν στους κατοίκους της Σαλμώνης στην Ηλεία οι πρόσφατες καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή. Οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στον Ενιπέα ποταμό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr, είδαν το νερό να πλημμυρίζει τα σπίτια τους και να μην μπορούν να κάνουν τίποτα.

Κι αυτό γιατί, όπως δηλώνουν, έξι χρόνια τώρα παρά τις φωνές τους, παρά την κινητοποίησή τους, η Πολιτεία τους γύρισε την πλάτη. «Λυπόμαστε που είμαστε Έλληνες και ζούμε σε αυτό το κράτος», σχολιάζουν.

«Έχουμε πνιγεί δεύτερη φορά και το δικό μου το σπίτι και του γιου μου. Χάσαμε όλα μας τα υπάρχοντα το 2012 στις πλημμύρες, κάναμε καταγγελίες και έγγραφα να καθαρίσουν τον Ενιπέα, μέχρι και στον Εισαγγελέα πήγαμε και μας απάντησαν οι μηχανικοί ότι δεν συντρέχει λόγος και δεν θα ξαναβγεί το ποτάμι. Και σήμερα πάλι πάθαμε ζημιά. Λυπάμαι πάρα πολύ για το κράτος που έχουμε», λέει οργισμένος και με λυγμούς ο Στέφανος Στυλιανόπουλος.

«Και το 2012 ζήσαμε το ίδιο σκηνικό. Τότε σωθήκαμε στο παρά ένα. Βγάλαμε φωτογραφίες τις πήγαμε στον Εισαγγελέα και οι μηχανικοί μας είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Μας είπαν να κόψουμε τα δέντρα στο ποτάμι και τους ζητήσαμε να μας το δώσουν και γραπτά. Λυπόμαστε που είμαστε Έλληνες και ζούμε σε αυτό το κράτος», δηλώνει ο Γιώργος Μπεκρής.

 «Όλα είναι στο νερό. Στις 5.30 το πρωί μπήκαν τα νερά. Το 2012 είχαμε πλημμυρίσει ξανά, το νερό τότε είχε 1.80 μ. μέσα στο σπίτι. Δεν έγινε τίποτα για να μας προφυλάξουν, δυστυχώς δεν ανοίγουν το ποτάμι να τραβάει τα νερά. Και να συμβαίνουν αυτά το Μάιο… Τι θα γινόταν στην καρδιά του χειμώνα. Τα πάντα γύρω είναι πλημμυρισμένα, καταστράφηκαν, καλλιέργειες, ζώα», σημειώνει ο Αλέκος Τζανέτος, μέσα απο το πλημμυρισμένο του σπίτι.

«Όλα είναι στο νερό. Στις 5.30 το πρωί μπήκαν τα νερά. Το 2012 είχαμε πλημμυρίσει ξανά, το νερό τότε είχε 1.80 μ. μέσα στο σπίτι. Δεν έγινε τίποτα για να μας προφυλάξουν, δυστυχώς δεν ανοίγουν το ποτάμι να τραβάει τα νερά. Και να συμβαίνουν αυτά το Μάιο… Τι θα γινόταν στην καρδιά του χειμώνα. Τα πάντα γύρω είναι πλημμυρισμένα, καταστράφηκαν, καλλιέργειες, ζώα», σημειώνει ο Αλέκος Τζανέτος, μέσα απο το πλημμυρισμένο του σπίτι.

  • Eurokinissi/Giannis Spirounis/ilialivegr
  • Eurokinissi/Giannis Spirounis/ilialivegr
  • Eurokinissi/Giannis Spirounis/ilialivegr
  • Eurokinissi/Giannis Spirounis/ilialivegr
  • urokinissi/Giannis Spirounis/ilialivegr
  • Eurokinissi/Giannis Spirounis/ilialivegr