ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/07/2019 11:23 EEST

Ξετυλίγεται το «κουβάρι» της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Σουζάν Ίτον

Σε εξέλιξη οι έρευνες- εν αναμονή τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Associated Press

Σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στην υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σουζάν Ίτον στην Κρήτη, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην εξιχνίασή της.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του cretapost.gr, οι εξετάσεις αφορούν τόσο διάφορα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροψίας- νεκροτομής όσο και ευρήματα που βρέθηκαν από τις έρευνες στο μέρος όπου βρέθηκε η σορός της βιολόγου- σε γερμανικό καταφύγιο από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο Ξαμουδοχώρι.

Πρωταρχικό μέλημα των αρχών είναι ο τόπος που δολοφονήθηκε η 60χρονη βιολόγος, καθώς η αστυνομία φαίνεται να θεωρεί ότι η στοά όπου βρέθηκε το πτώμα δεν ήταν το σημείο όπου δολοφονήθηκε. Σημειώνεται πως υπήρξε μαρτυρία βάσει της οποίας η τελευταία φορά που η βιολόγος εθεάθη ζωντανή ήταν στο χωριό Αφράτα, σε απόσταση 4,5 χλμ από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή.

Στο μεταξύ, γίνονται στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων: Δεδομένου πως η στοά δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, εντοπίστηκαν γνώστες της συγκεκριμένης περιοχής από τους οποίους ελήφθη γενετικό υλικό για να γίνει σύγκριση με υλικά που έχουν βρεθεί πάνω στο πτώμα και στον χώρο. Επίσης, αναμένονται και στοιχεία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας: Το σημείο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, οπότε δεν υπάρχουν και πολλοί περαστικοί, οπότε και η αστυνομία ζήτησε τα σήματα που έπιασαν οι κεραίες την ημέρα εξαφάνισης της βιολόγου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το cretalive.gr, φαίνεται πως έχει βρεθεί σημαντικότατο εύρημα, που φέρεται να ανήκει στον δολοφόνο.

Sponsored Post