ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/03/2015 08:13 EET | Updated 19/03/2015 08:14 EET

Επιθέσεις χρυσαυγιτών με κριτήρια...κομμωτικής

SordaCadencia/Flickr
Φωτογραφία αρχείου

Η περίπτωση ενός 22χρονου φοιτητή με κούρεμα-μοϊκάνα, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση μιας παρέας κοντά σε ξενοδοχείο όπου έκανε εκδήλωση η Χρυσή Αυγή, βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ενώ περπατούσε στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά το Σάββατο το βράδυ, μια παρέα τον ακολούθησε και τον ρώτησε εάν είναι «αντιφασίστας ή αναρχικός». Όταν ο φοιτητής απάντησε «chill, ηρέμησε», το άτομο που τον είχε ρωτήσει «ρώτησε τι είναι το chill...και μου έριξε μια μπουνιά. Προσπάθησα να ξεφύγω, δεν τα κατάφερα, ήρθαν και άλλοι, με πιάσανε και ρίχνανε στο ψαχνό». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφέθηκε αιμόφυρτος.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε θεία του φοιτητή, με επιστολή που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σημειώνοντας ότι τα περιστατικά έχουν μειωθεί κάπως, αλλά «όταν τους δοθεί η ευκαιρία δεν θα διστάσουν να ασκήσουν βία».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κανείς από τους μεγαλυτέρους στη στάση του λεωφορείου δεν προσφέρθηκε να τον βοηθήσει ή να ρωτήσει τι έγινε, ενώ στο αστυνομικό τμήμα και στο νοσοκομείο «οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν», καθώς – όπως αναφέρεται- οι αστυνομικοί έλεγαν ότι εφόσον δεν ήταν αλλοδαπός, δεν επρόκειτο για περιστατικό ρατσιστικής βίας. «Τελικά το δέχτηκαν, αφού τους θύμισε ο φοιτητής πως και ο Παύλος Φύσσας ήταν Ελληνας, όπως και ο Φοίβος στο Φάληρο, όπως και ο Δ. Κουσουρής όπως και άλλοι» αναφέρεται στο δημοσίευμα. Όσον αφορά στο νοσοκομείο, αναφέρεται ότι του σύστησαν να...κουρευτεί για να αποφεύγει παρόμοια περιστατικά.

Sponsored Post