ΔΙΕΘΝΕΣ
13/07/2019 22:40 EEST

Γαλλία: Δημιουργία στρατιωτικής διοίκησης για το Διάστημα ανακοίνωσε ο Μακρόν

Θα υπάγεται στη γαλλική πολεμική αεροπορία.

ASSOCIATED PRESS

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε το Σάββατο πως ενέκρινε τη δημιουργία μιας στρατιωτικής διοίκησης για το Διάστημα εντός της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, προκειμένου να βελτιώσει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας.

Απευθυνόμενος σε στρατιωτικό προσωπικό μία ημέρα πριν την παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης, ο Μακρόν είπε πως το νέο στρατιωτικό δόγμα στο πλαίσιο του οποίου στήνεται η διοίκηση διαστήματος θα ενισχύσει την προστασία των γαλλικών δορυφόρων. Όπως είπε, δεν έχει καθοριστεί ακόμα πόσο υψηλή επένδυση θα χρειαστεί.

«Για να δώσουμε ουσία σε αυτό το δόγμα και να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη και ενίσχυση των διαστημικών μας δυνατοτήτων, μια διοίκηση διαστήματος θα δημιουργηθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο στην αεροπορία» είπε ο Μακρόν, προσθέτοντας πως αργότερα αυτή θα γίνει Αεροδιαστημική Δύναμη.

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί είχε δηλώσει πέρυσι πως δεσμεύεται να δώσει στη Γαλλία στρατηγική αυτονομία στο Διάστημα, εν όψει αυξανόμενων απειλών από άλλες δυνάμεις εν μέσω μιας κούρσας στρατιωτικοποίησης του Διαστήματος.