Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικό, ενδείξεις τρομοκρατικής ενέργειας

«Εξουδετερώθηκε» ο δράστης.
|
Benoit Tessier via Reuters

Αστυνομικός τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι στις Κάννες και ο δράστης «εξουδετερώθηκε» από άλλα μέλη του αστυνομικού τμήματος, στο οποίο ανήκει το θύμα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν.

Το BFM TV, επικαλούμενο αστυνομική πηγή, είπε ότι ο δράστης άνοιξε την πόρτα ενός αστυνομικού οχήματος, το οποίο βρισκόταν μπροστά από τοπικό τμήμα, μαχαιρώνοντας τον άτυχο αξιωματικό στη θέση του οδηγού με ένα μαχαίρι.

Στη συνέχεια προσπάθησε να επιτεθεί σε δεύτερο αστυνομικό στο ίδιο αυτοκίνητο, αλλά ένας τρίτος αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό όπλο του, τραυματίζοντας σοβαρά τον δράστη.

Ο άνδρας είπε πως διέπραξε την ενέργεια αυτή «στο όνομα του προφήτη», δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης. Σύμφωνα με τον υπουργό Νταρμανέν επικρατέστερο σενάριο θεωρείται αυτό της «τρομοκρατικής» ενέργειας.

Ο κ. Νταρμανέν συμπλήρωσε πως μεταβαίνει στον τόπο της επίθεσης «αμέσως», εκφράζοντας «όλη του την υποστήριξή» στην αστυνομία και στην πόλη των Καννών, στη γαλλική Ριβιέρα.

Οι πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου διευκρίνισαν ότι ο αστυνομικός «σώθηκε χάρη στο ότι φόραγε αλεξίσφαιρο γιλέκο», καθώς ο δράστης τον μαχαίρωσε «στο ύψος του θώρακα».

Η επίθεση έγινε περί τις 06:30 π.μ. τοπική ώρα (07:30 π.μ. ώρα Ελλάδας), το πρωί της Δευτέρας.

Η νέα επίθεση έρχεται την ώρα που η βίαιη εγκληματικότητα και η τρομοκρατία είναι μεταξύ των βασικών ανησυχιών των ψηφοφόρων, ενόψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών του 2022.

Αλγερινός, άγνωστος στις αρχές ο δράστης

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, που μετέδωσαν το δίκτυο BFM και η ιστοσελίδα της Le Figaro, ο ύποπτος έχει αλγερινή υπηκοότητα. Το BFM TV πρόσθεσε ότι ο άνδρας αυτός δεν ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές, ενώ σύμφωνα με την Le Figaro ο ύποπτος είχε άδεια παραμονής στην Ιταλία.

Και οι δύο πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα άτομο γεννημένο το 1984.

(με πληροφορίες από Reuters)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα