ΔΙΕΘΝΕΣ
19/03/2020 18:07 EET

Κορονοϊός: Ετρεξε μαραθώνιο στο μπαλκόνι του - Και που να σφίξουν οι ζέστες

«Εψαχνα να βρώ ένα τρόπο να περάσει η ώρα».

Westend61 via Getty Images

Ενας άντρας στην Τουλούζ της Γαλλίας, με αγάπη για την ευεξία, βρήκε τον ιδανικό τρόπο προκειμένου να διατηρήσει την φόρμα του εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Λίγο μετά την ανακοίνωση για 15νθημερη απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους, ο Ελισέ Νοκόμοβιτς έτρεξε την διαδρομή των 42 χιλιομέτρων του μαραθωνίου στο μπαλκόνι του σπιτιού, μήκους 7 μέτρων. Για να «διανύσει», την συγκεκριμένη απόσταση χρειάστηκε 6 ώρες και 48 λεπτά.

Στο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter και στο Instagram, ο ηλικίας 32 ετών Νοκόμοβιτς, που εργάζεται στον χώρο της εστίασης, και έχει 36 συμμετοχές σε μαραθώνιους, εμφανίζεται να τρέχει πάνω- κάτω, συνολικά 6.000 φορές.

«Ηθελα να κάνω κάτι ευχάριστο καθώς βρισκόμαστε σε απομόνωση. Είδα κόσμο να βγαίνει από τα σπίτια του, για τζόγκινγκ. Μόνο που αν ο καθένας κάνει το ίδιο, τότε όλοι μας θα βρεθούμε στους δρόμους. Εψαχνα να βρώ ένα τρόπο να περάσει η ώρα».

Καθώς η Γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο κατ′ οίκον περιορισμός για τους πολίτες, ο Ελισέ Νοκόμοβιτς βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση της επόμενης «δραστηριότητας», μέσα στο σπίτι.

Εχουν δίκιο οι επιστήμονες που λένε πως τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού.  Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: HuffPost US