Γαλλία: Στο σκοτάδι 125.000 σπίτια στο Παρίσι από διακοπές ρεύματος

Παρότι η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου το αποδίσει σε τεχνικό πρόβλημα, υπουργοί υποστηρίζουν οτι η μεγάλη ζήτηση μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις.
Julien FROMENTIN @ via Getty Images

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν περιοχές του Παρισιού βυθίστηκαν μετά από διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου RTE συνέδεσε με τεχνικό πρόβλημα σε μετασχηματιστή του παρόχου ενέργειας Enedis.

Το περιστατικό σημειώνεται εν μέσω ανησυχιών ότι διακοπές ρεύματος θα μπορούσαν να παραλύσουν την υποδομή στη Γαλλία, καθώς το πρώτο κύμα ψύχους του χειμώνα δοκιμάζει την ανθεκτικότητα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Πολλοί δρόμοι στο τρίτο, τέταρτο και πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού επλήγησαν από τις διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν γύρω στις 22:15 τοπική ώρα, με την παροχή να αποκαθίσταται μία ώρα αργότερα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το τμήμα της RTE.

″Πάνω από 125.000 νοικοκυριά επλήγησαν κατά την κορύφωση του περιστατικού”, σημειώνει.

Υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης έχουν προειδοποιήσει για πιθανές διακοπές ρεύματος στην περίπτωση που προκύψει κενό ανάμεσα στην προμήθεια και τη ζήτηση, κάτι το οποίο όπως είπαν δεν θα διαρκέσει περισσότερο από δύο ώρες και θα υπάρξει ενημέρωση εκ των προτέρων.

Η κρατική επιχείρηση κοινής ωφέλειας EDF, μητρική της Enedis, προσπαθεί να θέσει ξανά σε λειτουργία πυρηνικούς αντιδραστήρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διάβρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα